Salade met gerookte zalm, rode biet, geitenkaas en truffelhoning

6 augustus 2019Dagmar
Blog post

Deze lekkere salade met gerookte zalm, rode biet, geitenkaas en truffelhoning is een net weer andere combinatie van smaken. Zo bestaat de dressing uit olijfolie met koriander, kardemom en venkel en dit is samen met de gerookte zalm, frisse geitenkaas en boterige veldsla al een lekkere combinatie. Het volgende laagje smaak is de honing met truffel die weer mooi past bij de geitenkaas en het aardse van de rode biet. De verse dille waarmee je garneert benadrukt ook de licht anijsachtige smaak van de venkel in de dressing. Kortom: dit is een reuze lekkere salade! Verder zit er ook nog een lekker fris yoghurt-limoensausje over deze salade gelepeld. Met het bietenpoeder dat ik cadeau kreeg van een vriendin maakte ik ook nog eens een mooie feestelijke eyecatcher van deze door Ottolenghi geïnspireerde heerlijke salade.

Deze salade met gerookte zalm, rode biet, geitenkaas en truffelhoning is een echte smaakbom. Het is een net weer even andere manier van gerookte zalm en biet combineren.

Ingrediënten voor salade met gerookte zalm, rode biet, geitenkaas en truffelhoning
(lunchsalade of licht hoofdgerecht voor 1 persoon)
100 gram gerookte zalm
1 grote gekookte rode biet
3 plakjes frisse geitenkaas met honing (ongeveer 45 gram)
1 theelepel truffelhoning
een flinke hand veldsla

Voor de dressing* : 2 theelepels olijfolie op smaak gebracht met een snufje gemalen koriander, gemalen kardemom, gemalen venkelzaad, peper en zout naar smaak

Voor het sausje: een beetje Turkse yoghurt naar wens op smaak gebracht met limoensap en een beetje zout

Om te garneren: verse dille en bietenpoeder

* Ik gebruik vrij weinig dressing. Verdubbel de hoeveelheid indien gewenst.

Salade met gerookte zalm, rode biet, geitenkaas en truffelhoning recept
Snijd de rode biet in stukjes. Meng alle ingrediënten voor de dressing en ook het sausje. Snijd de gerookte zam in grove stukken. Hussel de veldsla door de dressing. Verdeel de biet en zalm hierover. Verkruimel de geitenkaas over het bord en besprenkel met de truffelhoning. Lepel het yoghurtsausje hierover. Garneer met wat plukjes verse dille en bestuif eventueel met wat bietenpoeder. Serveer meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht