Salade met gerookte zalm en eetbare bloemen

20 mei 2018Dagmar
Blog post

Maak deze lekkere salade met gerookte zalm en eetbare bloemen als lunch of voorgerecht. De lichte dressing op basis van halvanaise, limoen en citroengras puree past er lekker bij en is makkelijk om te maken. Ik ben dol op eetbare bloemen en kon het niet laten deze lekkere salade te versieren met viooltjes, felroze anjer en kruidige oranje bloemetjes. Ik heb eetbare bloemen in de tuin en vind het leuk om naar buiten te lopen om ze te plukken en er een mooi gerechtje mee op te maken. De komkommer linten maakte ik easy peasy van mini komkommers met behulp van een mandoline. 

Ingrediënten voor salade met gerookte zalm en eetbare bloemen
(lunchgerecht of voorgerecht voor 1 persoon)
100 gram gerookte zalm (in plakjes)
100 gram botersla
1-2 mini komkommers
voor de dressing: 1 flinke eetlepel halvanaise, 1/2 theelepel gehakte sereh (citroengras, potje), sap en rasp van een halve limoen, een beetje stevia poeder naar wens
eetbare bloemen naar wens (ik gebruikte een mengeling van viooltjes, anjer en tagetes marigold)

Salade met gerookte zalm en eetbare bloemen recept
Maak de dressing door alle ingrediënten hiervoor te mengen in een kom met een scheutje water. Breng naar wens op smaak met wat stevia poeder. Snijd dunne linten van de mini komkommer met behulp van een mandoline. Hussel de sla door de dressing. Leg de sla op een bord en garneer met de komkommer, plakjes gerookte zalm en eetbare bloemen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht