Salade met geitenkaas en gegrilde druiven

20 juli 2019Dagmar
Blog post

Deze lekkere salade met geitenkaas en gegrilde druiven maakte ik als lekkers zomers voorgerecht geïnspireerd op een recept van Ottolenghi. En lekker dat hij is! De smaakcombinatie frisse geitenkaas, anijsachtige druiven met een rokerig smaakje, boterige veldsla en grof gehakte studentenhaver voor wat crunch smaakt top!

Deze lekkere zomerse salade is een heerlijk voorgerecht en geïnspireerd op het recept ‘Burrata met geroosterde druiven’ uit het kookboek ‘Simpel’ van Ottolenghi. In plaats van burrata gebruikte ik lekkere frisse geitenkaas en ik voegde boterige veldsla en grof gehakte studentenhaver toe als eigen twist. De marinade voor de druifjes bestaat o.a. uit gemalen venkelzaad wat een lekker anijsachtig tintje geeft aan dit gerecht. De zoete gegrilde druiven krijgen een lekker rokerig grillsmaakje. De smaakcombinatie met de studentenhaver en sla is een lekkere, originele en bijzondere aanrader.

Ingrediënten voor salade met geitenkaas en gegrilde druiven
(voorgerecht voor 4 personen)

12 plakjes verse geitenkaas met honing
ongeveer 300 gram rode druiven zonder pit
4 handjes veldsla
ongeveer 4 eetlepels studentenhaver
olijfolie

voor de marinade *
1 theelepel gemalen venkelzaad
wat zeezout en versgemalen zwarte peper
4 theelepels olijfolie
1 teentje knoflook uit de pers
2 theelepels witte wijnazijn
1 theelepel lichtbruine basterdsuiker

verder heb je houten spiesjes nodig en een grillpan** nodig

* Ik gebruik vrij weinig marinade Verdubbel de hoeveelheid indien gewenst.
** Op de bbq kan natuurlijk ook

Salade met geitenkaas en gegrilde druiven recept
1.
Maak de marinade door alle ingrediënten hiervoor te mengen. Rijg de druiven aan de spiesjes. Houd 3 spiesjes per persoon aan met elk 5 druiven. Bestrijk de druiven met de marinade. Bewaar de rest van de marinade. Grill de druiven spiesjes rondom ongeveer 2-3 minuten totaal op een hete grill.

2. Wentel de sla door de rest van de marinade en verdeel over 4 bordjes. Verdeel over elk bord 3 plakjes geitenkaas en de geroosterde druiven. Hak de studentenhaver grof en verdeel over de bordjes. Besprenkel het gerechtje met wat lekkere olijfolie en serveer meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht