Deze rucola pesto maak je binnen een mum van tijd met een keukenmachine. Je doet wat rucola, pijnboompitten, knoflook en Parmezaanse kaas in de keukenmachine en al draaiende schenk je wat olijfolie erbij.  Breng naar wens op smaak met wat peper en zout en klaar! Zo makkelijk is het! Ik geef je wat leuke en lekkere tips wat je allemaal nog meer met pesto kunt doen behalve een heerlijke dikke laag op een stukje warm krokant geroosterd stukje stokbrood smeren en héél snel opeten.

rucola pesto
Je eigen pesto maken is een koud kunstje en zoveel lekkerder dan gekocht. En ook nog eens supersimpel. Eventueel zou je nog wat munt en een beetje geraspte citroenschil kunnen toevoegen.    

Dit heb je nodig voor 1 potje pesto
35 gram rucola
80 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas
1 teentje knoflook (geperst)
3 eetlepels geroosterde pijnboompitten
4 eetlepels olijfolie
peper en zout naar smaak

Wat kun je met (overgebleven) pesto doen:
– Op een baguette gratineren met wat mozzarella en tomaat in de oven
– Gevogelte vullen
– Pasta pesto maken
– Lekker op een stukje stokbrood als voorgerechtje
– Een lepel pesto in een (tomaten) soep met wat slagroom
– Verdunnen met wat olie en een beetje azijn voor een pesto saladedressing
– Ovenschotel met kip en pijnboompitten
– Een te vullen wrap mee insmeren
– Door de pastasaus
– Champignonhoedjes mee vullen
– Een koude pastasalade mee maken
– Zalmfilet mee insmeren en afbakken
– Het vertruffelijk recept ‘pasta van courgette met pasta en zalm’ mee maken
– Op een pizzabodem smeren en daarna beleggen
– Door wat rijst roeren
– Bij carpaccio
– Door wat ongezoete slagroom bij bijvoorbeeld gazpacho
– Door een omelet of frittata roeren
– Mengen onder gehakt voor Italiaanse gehaktballen
– Door wat sour cream roeren en serveren bij gebakken of gepofte aardappels
– Door wat roomboter mengen voor een heerlijke kruidenboter
– In de koelkast onder een laagje olie bewaren voor enkele dagen of invriezen in bakjes voor ijsklontjes.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan vind je deze groene pesto of rode pesto misschien ook lekker. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Klik hier. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

 

3 Responses to Rucola pesto

  1. Maris schreef:

    Ja lekker! Ik doe vaak ook een combinatie tussen rucola en basilicum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk