Roomboterkoekjes met gember en kaneel

8 november 2016Dagmar

Een huis gevuld met de geur van versgebakken roomboterkoekjes. Is dat niet wat heerlijks? Deze roomboterkoekjes met gember en kaneel smaken heerlijk herfstig en zijn makkelijk om te maken! 

Roomboterkoekjes met gember en kaneel
 Wat gaat er nou boven nog een beetje warme versgebakken roomboterkoekjes met gember en kaneel met een glas koele melk? Met dit recept bak je een lekkere grote schaal met deze koekjes!

Dit heb je nodig voor ongeveer 30 roomboterkoekjes met gember en kaneel
140 gram roomboter (op kamertemperatuur)
200 gram lichte basterdsuiker
1 ei
1 zakje vanillesuiker
1/2 theelepel bakpoeder
280 gram gezeefde bloem + extra
snufje zout
1/2 tl gemalen kaneel
1/4 theelepel gemalen gember

Verder heb je wat velletjes bakpapier nodig,  een koekjesuitsteekvormpje (ik gebruikte er een met een diameter van 8 cm) en een bakplaat.

Zo maak je de gember-kaneel koekjes
1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht oven). Mix de boter met de basterdsuiker tot een crème. Doe het ei, de vanillesuiker, bakpoeder, het snufje zout, kaneel, gember en geleidelijk bloem erbij en mix tot er een korrelige substantie ontstaat.

2. Vorm hier een deegbal van en rol uit tot een ongeveer 3 mm dikke lap deeg op een met bloem bestoven bakplaat. Leg bakpapier op een bakplaat. Steek koekjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in ongeveer 7 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.


Roomboterkoekjes met gember en kaneelBewaar deze heerlijke roomboterkoekjes met gember en kaneel in een afgesloten koektrommel. Maar eerlijk gezegd ben ik benieuwd of ze daar lang in zullen zitten. Uit veiligheidsoverwegingen nam ik ze mee naar m’n werk en daar waren ze binnen no-time op…

Zin om te iets overheerlijks te bakken? Wat dacht je van deze heerlijke tulband cake met appel, rozijnen en kaneel ? Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht