Romige schaaldierensaus

13 november 2020Dagmar
Blog post

Schaaldierensaus, daar ben ik dol op! Héérlijk bij een lekker stukje vis maar ook als sausbasis voor lekkere gegratineerde coquilles Saint-Jacques. Of wat dacht je van zelfgemaakte ravioli gevuld met gamba’s en dragon met zeekraal, gebakken gamba’s en romige saus van schaaldieren? Wat je favo combi ook is, met deze lekkere schaaldierensaus wordt het vast een smakelijk succes! Ik gebruik zelfgemaakte bisque als basis maar je ook een goede kant-en-klare bisque als basis gebruiken. Uiteraard heb ik ook een recept voor je om zelf heerlijke bisque van Noorzee garnaaltjes te maken die je prima kunt invriezen. En vervolgens in een handomdraai omtovert in deze romige schaaldierensaus!

Met dit recept voor zelfgemaakte bisque als basis zet je de lichtgebonden romige schaaldierensaus in een mum van tijd op tafel. De bisque zelf maken is een klus (qua tijd, niet qua moeilijkheid) maar het grote voordeel vind ik dat je deze bisque prima in porties kunt invriezen. Vervolgens heb je amper werk aan het maken van deze verrukkelijke schaaldierensaus. Er hoeft alleen wat kookzuivel of slagroom bij. Tenslotte bind je de saus lichtjes met behulp van wat maïzena. That’s it! Maar wacht maar tot je het proeft!
Met dit makkelijk receptje maak je een heerlijke romige schaaldierensaus. Lees snel verder hoe!

Ingrediënten voor romige schaaldierensaus
(voor ongeveer 150 ml romige schaaldierensaus)
100 ml bisque (liefst deze zelfgemaakte bisque)
50 ml kookzuivel (light)
een maizenapapje van 1 theelepel maïzena

Romige schaaldierensaus recept
Verwarm de bisque met de kookzuivel. Bind met het maizenapapje volgens de aanwijzingen op de maïzena verpakking.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht