Rice bowl met rode curry gamba’s en gestoomde groente

16 juli 2018Dagmar
Blog post

Deze makkelijke rice bowl met rode curry gamba’s en gestoomde groente vind ik ideaal om te maken na een drukke (werk)dag. Hij staat binnen no-time op tafel en dat vind ik erg fijn. Wat ik ook erg fijn vind aan dit gerecht is dat er lekker veel groente in zit: zo’n 300 gram persoon. De combinatie is ook erg lekker en dat komt ook zeker door de rode curry saus die je eenvoudig maakt op basis van o.a. rode curry pasta, kokosmelk en trassi.

Ingrediënten voor Rice bowl met rode curry gamba’s en gestoomde groente
(hoofdgerecht voor 2 personen)
120 gram rijst naar keuze
250 gram schoongemaakte en gepelde gamba’s
400 gram broccoli roosjes (diepvries)
200 gram pompoenblokjes (diepvries)

Voor de rode currysaus heb je nodig
1 fijngesnipperd sjalotje
2 eetlepels olijfolie
2 flinke eetlepels rode curry pasta of boemboe (ik kocht de rode curry boemboe van het Jumbo huismerk speciaal voor dit gerecht en vond deze van alle geprobeerde kant-en-klaar rode curry’s het lekkerste)
2 theelepels fijngesneden gember
1/2 theelepel trassi
200 ml kokosmelk
100 ml halfvolle melk
evt. nog wat vissaus en limoensap om het soepje nog verder op smaak te brengen

Verder heb je een grote stoominzet of stoomoven nodig.

Rice bowl met rode curry gamba’s en gestoomde groente recept
1. Kook de rijst volgens de aanwijzigen op de verpakking gaar. Breng een grote pan met een bodem water aan de kook. Doe de groente in de stoominzet en stoom de groente gaar met het deksel op de pan (of stoom ze gaar in de oven). Als de broccoli felgroen is en je een mes makkelijk in de groente kunt prikken, dan zijn je groente gaar.

2. Ondertussen dat de rijst kookt en de groente stomen ga je aan de slag met de rode curry saus. Verhit de olijfolie in een koekenpan of wok met het fijngesnipperde sjalotje, rode curry pasta, gember en trassi. Verwarm al roerend ongeveer 5 minuten. Schenk er de kokosmelk en gewone melk bij en breng zachtjes aan de kook. Breng eventueel verder en naar wens op smaak met wat vissaus en limoensap. Draai het vuur op medium en gaar de gamba’s enkele minuten mee tot ze roze zijn verkleurd. Laat de saus niet koken, dan worden je gamba’s hard en rubberig.

Serveren: verdeel de ingrediënten over twee kommen en garneer eventueel nog met wat sesamzaadjes en verse kruiden.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht