• Categorie: Zoet
  • Gepubliceerd op: februari 3, 2017
  • Geschreven door:

Met dit recept maak je heerlijke red velvet taart met een dikke laag roomkaas-slagroom topping. Op Pinterest werd ik verliefd op een foto van een prachtige red velvet cake met een enorm dikke laag roomkaasglazuur. Die moest en zou ik ook een keer maken! Als basis voor de red velvet taart koos ik voor de gelijknamige bakmix van Fun Cakes. Ik kocht deze bij de leukste taartenshop en dook de keuken met ook een absurde hoeveelheid roomkaas (bijna een halve kilo) als basis voor de glazuur. Om de frisse smaak van de roomkaas wat te compenseren combineerde ik hem met suiker en slagroom. Dit is het resultaat: goddelijke luchtige smeuïge red velvet taart met een meter roomkaas-slagroom glazuur. Vraag me niet naar de calorieën. Maar ik beloof je: deze red velvet is net zo lekker als hij eruit ziet! Maak hem voor een bijzonder iemand, bijvoorbeeld voor Valentijn!

Red velvet taart
Deze red velvet taart is heerlijk gebak met een dieprode kleur en fluwelen smaak. Vandaar ook de naam red velvet. Wat ik zo leuk vind aan deze taart is de verrassende intense rode kleur als je de taart aansnijdt. Prachtig! En niet alleen een lust voor het oog!

Dit heb je nodig voor de red velvet taart
(voor ongeveer 9-10 stukken)
330 gram red velvet cake mix van Fun Cakes *
2 eieren
65 ml neutrale plantaardige olie
130 ml water
400 gram roomkaas
330 ml slagroom
2 theelepels vanille extract
7 eetlepels kristalsuiker
1 pakje klopfix
wat grof geraspte witte chocolade
wat frambozen ter decoratie

Verder heb je een taartzaag nodig

* Dit is de aanbevolen hoeveelheid voor een bakblik van 18-20 cm. De hoeveelheden in het recept zijn hierop aangepast.

Zo maak je de red velvet taart
1. Verwarm de oven voor op 175 graden (electrische oven). Doe de red velvet cake mix in een kom met het water, de olie en de eieren. Mix in 6-8 minuten tot een luchtig beslag.

2. Schep het beslag in een ingevette bakvorm en bak gaar in zo’n 30-35 minuten. De taart is gaar als er een prikker schoon uit komt. Laat de taart afkoelen en halveer hem dan met behulp van een taartzaag.

3. Maak de glazuur. Roer de roomkaas los met een mixer. Doe hierbij de suiker, vanille extract, klopfix en de slagroom. Mix tot je een stevig glazuur hebt dat in toefjes overeind blijft staan.

4. Vul de taart met een deel van de glazuur. Ik vulde de onderste taart helft met zoveel glazuur aan de dikte van de onderste taarthelft. Leg hier de bovenste taarthelft op. De rest van de glazuur gebruikte ik om de taart verder dicht te smeren. Toen ik dit aan het doen was kon ik alleen maar denken aan hoe lekker deze red velvet taart zou gaan zijn!

5. Garneer met wat frambozen en rasp vlak voor het serveren nog wat witte chocolade over het stuk afgesneden taart. Een top combi!

Red velvet taart
Is het geen plaatje? Ik maakte deze red velvet taart speciaal voor Valentijn, maar hij is natuurlijk het hele jaar door lekker. Ik hoef denk ik niet te zeggen dat een stuk van deze taart enorm machtig is…

Lijkt dit je een lekker toetje? Dan is deze chocoladetaart met glazuur misschien ook wat voor je. Of wat dacht je van deze aardbeien slagroomtaart? Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!

untitled-166

Bereiding, styling en foto’s: Dagmar

One Response to Red velvet taart – Heerlijk Valentijn gebak

  1. Dionne schreef:

    Oeeeh jeetje wat ziet dit er lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk