Quinoa taartje met geitenkaas, tomaat en pesto

28 november 2020Dagmar
Blog post

Afgelopen zomervakantie proefde ik de hemelse combinatie van quinoa, geitenkaas en gemarineerde tomaat en daarmee werd ik geïnspireerd tot dit lekker voorgerechtje: een quinoa taartje met geitenkaas, tomaat en pesto. Een super combi. Dit lijkt me een leuk gerechtje voor tijdens de feestdagen want het is snel, makkelijk en bijzonder. En ook nog voedzaam en vegetarisch. Met behulp van serveerringen zorg je voor een mooie presentatie van dit lekker voorgerecht.

Op zoek naar een lekkere vegetarisch voorgerecht? Zoek niet verder! Dit gerechtje is lekker licht en een leuk en origineel begin van een heerlijk avondje thuis uit eten.

Ingrediënten voor quinoa taartje met geitenkaas, tomaat en pesto
(voorgerecht voor 4 personen)
80 gram quinoa (couscous kan ook)
8 eetlepels zachte geitenkaas
4 eetlepels gemarineerde tomaatjes
ongeveer 8 eetlepels groene pesto (liefst zelfgemaakte pesto)
olijfolie met knoflook
peper en zout
zachte extra vierge olijfolie
om te garneren: wat blaadjes rucola

Verder heb je serveerringen met een aandrukstukje nodig
 
Quinoa taartje met geitenkaas, tomaat en pesto recept
Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en breng naar wens op smaak met wat olijfolie met knoflook, peper en zout. Zet borden klaar en verdeel de quinoa over de serveerringen. Druk de quinoa aan. Laat de ringen tijdens het opmaken zitten. Snijd zo nodig grote stukjes tomaat in wat kleinere stukjes. Pluk grove stukjes van de geitenkaas en verdeel samen met de tomaat over de quinoa. Lepel wat pesto om het quinoa taartje. Druppel wat extra vierge olijfolie over de pesto. Verwijder de serveerringen en garneer met een paar blaadjes rucola. Serveer meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht