• Categorie: Vis
  • Gepubliceerd op: februari 12, 2015
  • Geschreven door:

Een tijdje geleden alweer bezocht ik in Düsseldorf een steengoed Japans restaurant. Sindsdien ben ik allerlei Japanse gerechtjes aan het uitproberen. Daar kan sushi natuurlijk niet bij achterblijven  icon-smile-o  Ik wilde echter eens een wat andere sushi maken en  besloot om quinoa te gebruiken in plaats van sushirijst en om de sushi in mooie glazen te serveren als een soort trifle. Want eten doe je ook met je ogen. Dit is het resultaat. Het is trouwens niet moeilijk om te maken, maar trek er zeker een uurtje voor uit. Je kan natuurlijk ook sushi rijst gebruiken in plaats van quinoa. Maar wist je dat quinoa een betere voedingswaarde heeft dan (witte) rijst? Kijk maar eens naar dit artikel van m’n collega blogger I am a foodie: quinoa gezond graan deel 3   

Quinoa sushi in een glaasje
Mooie glazen gevuld met een laagje quinoa, avocado, gerookte zalm, zeewiersalade en surimi. Gegarneerd met een blaadje nori. Dat is weer eens een wat andere sushi! Het is niet alleen lekker, het ziet er ook nog eens heel mooi uit om de sushi in bijzondere glazen te serveren.

Dit heb je nodig voor  4 personen (als voorgerecht)
125 gram quinoa (hoeveelheid hangt af van waarin je dit gerechtje opdient)
ongeveer 2 eetlepels rijstazijn, meer/minder naar smaak
ongeveer 2 theelepels rietsuiker, meer/minder naar smaak
wat zout, meer/minder naar smaak
100 gram gerookte zalm van goede kwaliteit, in grove stukjes
12 surimi sticks, in blokjes
1 avocado, in blokjes
125 gram zeewiersalade (wakame)
stukjes nori naar wens ter garnering
Japanse sojaus (Kikkoman) en wasabi voor bij het serveren, in aparte schaaltjes

En zo maak je deze quinoa sushi
1.  Breng water aan de kook voor de quinoa. Voeg de quinoa toe aan het kokende water en kook deze gedurende 12 minuten. Giet af en stort op een grote schaal. Breng op smaak door de azijn, de suiker en wat zout onder de quinoa te roeren. Proef regelmatig om te bepalen wanneer jij de quinoa lekker op smaak vindt. Laat de quinoa 10 minuten afkoelen.

2. Zet de glazen klaar en verdeel de afgekoelde quinoa over de glazen. Druk de quinoa aan met de bolle kant van een puddinglepel. Verdeel de rest van de ingrediënten gelijkmatig en in de gewenste volgorde over de glaasjes. Garneer desgewenst met wat nori.

3. Serveer met Japanse sojasaus en wasabi.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan zijn deze heerlijke chocolade taart misschien ook wat voor jou. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk