Quiche met gegrilde courgette, paprika en geitenkaas

25 januari 2016Dagmar

Dit is een lekker recept voor zalige quiche met gegrilde courgette, paprika en geitenkaas. Een makkelijk te maken vegetarisch hoofdgerecht maar ook zeker lekker als tussendoortje of als lunch.Wat zo fijn aan het maken van een quiche is dat je er prima je lievelingsgroenten in kunt verwerken. Aangezien ik dol ben op gegrilde courgette en paprika kreeg ik al snel het idee voor deze quiche.

Je spaart wat tijd door een kant-en-klaar taartdeeg te gebruiken. Door de groenten te grillen krijg je een heerlijk rokerig smaakje aan de quiche. En als je dan ein-de-lijk een stukje quiche kan aansnijden dan kun je eindelijk genieten van een heerlijk stukje hartige gegratineerde taart met rokerige gegrilde groente en zachte geitenkaas. Mmm!
untitled-248
untitled-256
 Quiche is een ideaal gerecht om je lievelingsgroenten in te verwerken. Met het grillen van de groenten ben je even bezig, maar wat is het de moeite waard!

 Dit heb je nodig voor 8 stukken quiche
1 taartdeeg voor quiche of hartige taart (ong. 400 gram, koeling supermarkt)
1 courgette
1 rode paprika
2 sjalotten
150 gram geraspte Parmezaanse kaas
75 gram geitenkaas (ik gebruikte zachte geitenkaas)
100 ml room
3 eieren
een flinke scheut olijfolie
2 theelepels gedroogde oregano
1 theelepel knoflookpoeder
wat bakspray of boter voor het invetten van een taartvorm van 30 cm
peper en zout

Tip: gebruik een taartvorm met een losse bodem als je die hebt.

En zo maak je de quiche met gegrilde courgette, paprika en geitenkaas
1. Verwarm de oven voor op 160°C. Spray de bakvorm in met bakspray (of beboter hem). Zo nodig rol je het deeg nog even wat meer uit zodat het beter in de vorm past. Doe dit dan op een met bloem bestoven werkblad zodat het deeg niet blijft plakken. Bekleed de springvorm met het deeg*. Druk het deeg goed tegen de randen en de bodem. Rol met de deegroller over de bakvorm om overtollig deeg te verwijderen. Prik met een vork gaatjes in de taartbodem. Bak de taartboden gedurende zo’n 15  minuten en haal hem dan uit de oven. Ondertussen kun je de groenten grillen.

* Tip: Je houdt wat deeg over. Je zou hier broodstengels voor bij de soep van kunnen maken of het deeg invriezen en er een volgende keer iets mee maken.

2. Maak de kruidenolie door flink wat olijfolie met de oregano en knoflook te mengen. De bedoeling is dat de verhouding olie groter is dan de kruiden. Was en snijd de uiteindes  van de courgette en gooi deze weg. Snijd de courgette in plakjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd in grote, zo vlak mogelijke grove stukken voor optimaal contact met de grillpan. Snijd de sjalotten in halve ringen.

3. Hussel de groenten door de kruidenolie en grill ze aan beide kanten goudbruin.

4.  Klop de eieren los met de room en wat zout en peper.  Roer de kaas eronder. Giet het kaas-ei mengsel in de taartvorm en verdeel het gelijkmatig over de bodem. Verdeel de groenten en geitenkaas gelijkmatig over de bodem. Bak de quiche ongeveer 30 minuten of tot hij gaar en goudbruin is. Laat de quiche afkoelen tot lauwwarm en snijd dan in punten.

untitled-239
Weet je al welke ingrediënten je jouw versie van deze quiche zou willen maken? 

Lijkt dit je een lekker recept? Deze Griekse salade met feta past er perfect bij. Mocht je nog op zoek zijn naar een lekkere vegetarische lasagna? Check deze lasagna met pompoen en spinazie dan eens. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!
         

untitled-166

Foto’s, bereiding en styling: Dagmar

3 Reacties

  • Maris

    1 februari 2016 at 11:31 am

    Ziet er heerlijk uit. Gegrilde groenten met geitenkaas is echt een heerlijke combinatie.

  • Mark

    26 augustus 2016 at 3:44 pm

    Net gemaakt en gegeten (wel stiekem met verse knoflook , Provençaalse kruiden en uitgebakken spekkies…..),,,,perfect

    1. Dagmar

      26 augustus 2016 at 4:29 pm

      Dat klinkt heerlijk Mark, dat ga ik ook eens doen 🙂 Dank voor je reactie

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht