Pompoensoep met wortel en gember

16 september 2019Dagmar
Blog post

Hoera, het is herfst! Dat betekent weer lekkere dikke truien, dekentjes op de bank en kaarsjes aan. En lekkere verwarmende soep, mmm! Zoals bijvoorbeeld deze heerlijke dikke pompoensoep met wortel en gember. Zoet, kruidig en een tikje pittig. Heerlijk om je mee op de bank te nestelen om weer lekker op te warmen. Een voedzaam soepje met een prachtige oranje herfstkleur.

Met dit recept maak je een lekkere dikke pompoensoep met wortel en gember. Een heerlijk herfstig soepje met een prachtige kleur!

Ingrediënten voor pompoensoep met wortel en gember
(voor ongeveer 1.5 liter soep)

1 flespompoen (of ongeveer 750 gram pompoenblokjes)
300 gram wortel
2 kleine uien
1 dikke teen knoflook
3 cm verse gember
3 kippenbouillonblokjes (of 1 liter liefst zelfgemaakte kippenbouillon)
ongeveer 1/2 theelepel chiliflakes (meer of minder naar smaak)
1 theelepel kurkuma
1 groot laurierblaadje
olijfolie of walnootolie
vloeibare bakboter
peper en zout naar smaak

verder heb je een staafmixer nodig

Pompoensoep met wortel en gember recept
1.
Snipper de ui en pers de knoflook. Schil de gember en snijd fijn. Schrap de wortels en snijd in stukjes van 2-3 cm. Bak de ui, knoflook, gember en wortels gedurende 10 minuten in wat olijfolie (of walnootolie) zonder ze te kleuren. Roer regelmatig. Schil ondertussen de pompoen. Halveer de pompoen en verwijder de pitten en draden. Snijd de pompoen vervolgens in schijven en dan in stukjes van 2-3 cm. Bak de stukjes pompoen ongeveer 5 minuten mee met de ui, knoflook, gember en wortel samen met de kurkuma en chiliflakes.

2. Schenk 1 liter water erbij en doe de kippenbouillonblokjes en het laurierblaadje erbij. Breng aan de kook. Kook de soep zachtjes met het deksel driekwart op de pan gedurende 40 minuten. Verwijder dan het laurierblaadjes en pureer de soep. Kruid naar smaak met peper en zout.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht