Bij het kiezen van een recept voor een foodblogswap kreeg ik bij het bekijken van Marcella’s foodblog www.ikbakerietsvan.com positieve keuzestress. Van al die lekkere baksels en zoetigheden (waar ik zelf niet zo van ben, maar waarom ik deze foodblog des te leuker vind) was het niet gemakkelijk om iets te kiezen. En toen zag ik het recept staan voor dit pumpkin spice late roomijs, en was mijn keuze alsnog snel gemaakt. Ik ben gek op pompen en het past bovendien heerlijk in dit jaargetijde. Marcella gaf me de tip om de basis van haar speculoosroomijs recept te gebruiken, omdat dit nog lekkerder zou zijn. Nog lekkerder? Dan doen we dat! Hieronder het resultaat. 

pompoenijs2

Ingrediënten
450 gram pompoen in blokjes gesneden
1 blikje gecondenseerde melk
1 el espressopoeder
1 tl vanille extract
1 tl kaneel
½ tl nootmuskaat
¼ tl gemalen kruidnagel
¼ tl gemberpoeder
250 ml slagroom
4 eiwitten
100 gram suiker

En zo maak je dit lekkere pompoen roomijspompoenijs3
1. Doe de pompoen in een pan met wat water (tot pompoen bijna onder staat) en breng deze aan de kook. Kook de pompoen in ongeveer 15 minuten gaar. Giet het water weg en laat de pompoen afkoelen. Pureer deze dan fijn met een staafmixer of in een keukenmachine.
2. Doe de pompoen in een kom en giet er de gecondenseerde melk bij. Voeg ook de specerijen toe. Los de espresso op in een eetlepel kokend water. Doe deze ook bij het pompoenmengsel. Roer alles goed door.
3. Doe de eiwitten in een hittebestendige kom en zet deze op een pan met heet water. Doe de suiker er bij en roer het door tot de suiker is opgelost. Haal dan de kom van de pan en klop de eiwitten op tot ze stijf zijn.
4. Klop de slagroom op en spatel deze door de geklopte eiwitten. Spatel er ook het pompoenmengsel door. Giet het mengsel in een bak met deksel die in de vriezer kan. Zet de bak in de vriezer en laat het minstens 6 uur staan. Je hoeft het verder niet door te roeren. Je hebt er geen omkijken aan!

Wat vond ik ervan?
Een heel lekker recept, een echte aanrader als je zin hebt in een ijsgerecht dat prima in het seizoen past. De kruiden passen er perfect bij. Marcella, ik ga zeker nog vaker een kijkje nemen op jouw blog, dankjewel voor dit lekkere recept!

 Tip: Bij AH kun je precies 450 gram kant-en-klare pompoenstukjes uit het vriesvak kopen, ideaal.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is dit misschien ook wat voor jou:Chocolademousse van bonbonbloc. Of wat dacht je van deze citroenmousse taartjes met bastognekoekjes. Kijk ook eens in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten, tips en trucs.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Recept: Marcella. Bereiding en foto’s: Dagmar

One Response to Pompoen roomijs

  1. Marcella schreef:

    Goeie keuze, al zeg ik het zelf ;). Fijn dat het goed in de smaak valt!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk