• Categorie: Vega
  • Gepubliceerd op: september 9, 2014
  • Geschreven door:

Deze guilty pleasure pizza heeft een bodem van bladerdeeg, een topping van cherrytomaatjes, kaas & zelfgemaakte pesto van halfgedroogde tomaten. Niet light, maar o zo lekker! Deze pizza pomodori met bladerdeeg kun je zowel warm als koud eten, en vormt een prima hoofdgerecht. Je zou de machtige pizza ook als borrelhapje of als onderdeel van een buffet kunnen serveren. Misschien wil je wel geen gewone pizza meer als je deze hebt geproefd! Je eet je vingers er bij op… Klaar binnen zo’n 40 minuten. 

Dit heb je nodig voor 2 personen
Voor de pesto
16 halfgedroogde tomaatjes op olie (AH Excellent)
1 klein teentje knoflook, eventueel uit de pot tomaatjes op olie
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
8-10 eetlepels olijfolie
4 eetlepels geroosterde pijnboompitten

Voor de pizza
1 ronde bladerdeegbodem (o.a. verkrijgbaar bij Jumbo)
150 gram cherrytomaatjes
100 gram mozzarella, verkruimeld
wat verse Parmezaanse kaas en wat olie
1 eetlepel oregano

pizza1

Een pizza met een bodem van bladerdeeg. Als dat geen heerlijke guilty pleasure pizza is?

En zo maak je deze lekker pizza pomodori met bladerdeeg
Bereiding pesto
1. Voeg alle ingrediënten toe aan een kleine keukenmachine en mix totdat er een puree ontstaat.

Bereiding pizza
1. Haal de bladerdeegbodem een kwartiertje van tevoren uit de diepvries. Verwarm de oven voor op 220 graden.

2. Leg de bodem op een bakplaat met bakpapier. Maak een ondiepe snee ongeveer 2 centimeter langs de rand van de bladerdeegbodem. Bestrijk deze rand met wat water of eigeel.

3. Bestrijk de bodem met ongeveer 2-3 eetlepels pesto.

4. Was en halveer de tomaatjes en beleg de pizza ermee.

5. Verkruimel de mozzarella en strooi deze over de pizza. Strooi er ook wat geraspte Parmezaanse kaas over. Voeg ook de oregano toe.

6. Bak de pizza ongeveer 20 minuten. De pizza is klaar als het bladerdeeg mooi gerezen is, en de pizza goudbruin is.

Tip: kijk ook eens bij m’n recept voor groene pesto wat je allemaal nog meer kan doen met (overgebleven) pesto.
Tip 2: bak de pizza onderin de oven, dan krijgt de bodem ook genoeg warmte en wordt deze ook lekker gaar.

pizza3

Hij is klaar deze heerlijke pizza pomodori met bladerdeeg. Natuurlijk kun je deze pizza ook aftoppen met jouw lievelingsingrediënten.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze lasagna bolognese misschien ook wat voor je. En wat dacht je van tiramisu als toetje?

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!

untitled-166

 



Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk