Pizza met scamorza

22 augustus 2020Dagmar
Blog post

Heb je weleens pizza met gerookte scamorza geproefd? Gerookte scamorza is stevige mozzarella met een heerlijk rokerig smaakje. En dat is lekker op deze from scratch gemaakte pizza! Deze heerlijke pizza is verder afgetopt met rode ui, pesto, gewone mozzarella, knoflook en Parmezaan. Tenslotte druppel je wat olijfolie over de toppings en kruid je de pizza met wat fleur de sel. Na ongeveer een kwartiertje in de oven is hij klaar. Yummm!

Pizza met scamorza, rode ui, pesto, gewone mozzarella, knoflook en Parmezaan. Afgewerkt met wat olijfolie en fleur de sel, heerlijk! Zin om deze pizza te maken? Lees dan snel verder!

Ingrediënten voor pizza met scamorza
(voor 1 dunne middelgrote pizza)
de helft van dit pizzadeeg recept

toppings
1/4 bol scamorza (in dunne plakjes)
1/2 bol mozzarella (in stukjes gescheurd)
wat rode ui (in dunne ringen)
een paar eetlepels vers fijngeraspte Parmezaan
wat groene pesto (liefst zelfgemaakt)
1 dikke teen knoflook uit de pers
olijfolie
fleur de sel

Pizza met scamorza recept
1. Bereid het pizzadeeg volgens dit recept. Houd de helft van dit recept aan voor 1 middelgrote pizza en houd rekening met een rijstijd van ongeveer 2 uur.

2. Verwarm de oven voor op 220 graden (electrische oven). Zet alvast een met bakpapier beklede bakplaat klaar.

3. Bestuif het werkblad met bloem. Duw het pizzadeeg uit tot een middelgrote pizza met je handen. Het mag best te zien zijn dat je pizza homemade is, toch? 🙂 Leg de pizza voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat.

4. Beleg de pizza achtereenvolgens met:
– rode ui
– mozzarella
– scamorza
– groene pesto
– knoflook
– Parmezaan

Druppel wat olijfolie over de toppings en kruid met een beetje fleur de sel.

5. Bak de pizza ongeveer een kwartier of tot hij gaar is op de met bakpapier beklede bakplaat op de onderste tray in de oven.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht