Pizza funghi

26 april 2015Dagmar

Paddestoelen, champignons, truffels: ik ben er dol op. De hoogste tijd om mijn favoriete pizza funghi te maken. Dankzij de kant-en-klare bodem is deze pizza doordeweeks lekker snel klaar. De tomatensaus zit er al op, dus je hoeft de pizza alleen nog maar te beleggen. Probeer eens buffelmozzarella als je normaal gesproken gewone mozzarella gebruikt. Deze is extra romig en dus lekker. Ultiem genietmomentje: de gesmolten kaasdraden als je een hap van je pizza wilt nemen  icon-smile-o Klaar binnen een half uurtje.

Voor 1 pizza funghi heb je nodig
1 kant-en-klare pizzabodem (koelvak supermarkt of bij Italiaanse speciaalzaak*)
1/2 bakje champignons, waar nodig schoongeborsteld en in zo dun mogelijke plakjes gesneden
1/2 bol (biologische) buffelmozzarella (60 gram, in zo dun mogelijke plakken gesneden)
2 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas
2 theelepels gedroogde oregano
1 eetlepel olijfolie van goede kwaliteit
* een pizzabodem die je bij de Italiaanse speciaalzaak koopt zal ongetwijfeld lekkerder zijn dan die uit de supermarkt. Mijn favoriete pizzabodems koop ik bij Kookaparte in Geleen.

untitled-82
Je kunt natuurlijk het pizzadeeg zelf maken, maar als je weinig tijd of zin hebt is een kant-en-klare pizzabodem lekker makkelijk.

En zo maak je deze pizza funghi
1. Verwarm de oven 10 minuten  voor op 250 graden (electrische oven).

2. Beleg de pizza met de mozzarella. Verdeel deze gelijkmatig over de pizza en bak de pizza ongeveer 5 minuten. Zo is je mozzarella al een beetje gesmolten.

3. Haal de pizza uit de oven en beleg hem met de rest van de ingrediënten behalve de olijfolie. Bak de pizza gedurende maximaal 10 minuten of totdat alle kaas gesmolten en licht goudbruin is.

4. Vlak voor het serveren besprenkel je de pizza met de olijfolie. Zo lekker!

untitled-85
Op deze pizza zit romige  biologische buffelmozzarella. Hoewel de bodem kant-en-klaar is smaakt deze pizza veel beter dan de kant-en-klare diepvries varianten. Tenminste dat vind ik   icon-smile-o

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze lekkere chocolademousse van bonbonbloc misschien ook wat voor jou. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten, klik hier.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook.
untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

1 Reacties

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht