• Categorie: Soep
  • Gepubliceerd op: september 24, 2015
  • Geschreven door:

Dit is een heerlijk recept voor pittige wortelsoep met garnaaltjes. Een zoet pittige en verwarmende soep op smaak gebracht met kruidige garam masala. Een verwarmend Indiaas specerijenmengsel dat deze zoete soep heerlijk kruidig maakt. Met wat verse chili pasta krijgt dit soepje ook nog wat pit. Kortom een heerlijk verwarmend en makkelijk herfst soepje. Klaar binnen ongeveer een half uurtje.

untitled-148
Garam masala kun je kopen bij steeds meer supermarkten, maar is ook verkrijgbaar op de markt en in de toko. De wortels uit dit recept zou je ook kunnen vervangen door zoete aardappel of pompoen. 

Dit heb je nodig voor 4 personen (ca 1.2 liter soep)
450 gram wortels (gewicht ongeschild)
1 grote zoete ui
1 grote teen knoflook
1 groentebouillon tablet
1 liter water
3-4 eetlepels arachide olie
1.5 theelepel garam masala
1.5 theelepels verse chili pasta of sambal (meer of minder naar smaak)
4 grote eetlepels Noordzee garnaaltjes
desgewenst wat fijngesneden peterselie om te garneren

Verder heb je een staafmixer nodig voor het pureren van de soep.

En zo maak je de pittige wortelsoep met garnaaltjes
1. Schrap de wortels en snijd ze in grove schijfjes. Snipper de uit grof. Pel de knoflook. Verwarm de archide olie en verwarm de garam masala 5 minuten mee (laat het niet te heet worden, dan verbranden de specerijen). Bak de groenten 5 minuten mee.

2. Schenk het water met de groentenbouillon tablet erbij en laat 15 minuten zachtjes koken. Doe de verse chili pasta of sambal erbij en pureer de soep.

3. Verdeel de soep over de borden en schep in elk bord wat garnaaltjes en garneer met fijngesneden peterselie.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is dit misschien ook iets voor jou: wortelsoep met gember. Of neem een een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere soepjes en andere lekkere recepten.

untitled-143
Door de soep in mooie glaasjes te serveren kun je hem ook prima tijdens de feestdagen of bij een bijzondere gelegenheid presenteren. Het glaasje op de foto is een set van 6 en heb ik bij ikea gekocht.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk