Pineapple ice tea

28 juli 2018Dagmar
Blog post

Onlangs proefde ik bij Luna eten en drinken pineapple ice tea en die vond ik zo lekker dat ik besloot een eigen versie te maken. Mijn versie is wat minder zoet en ik heb als basis afgekoelde groene thee gebruikt die ik op smaak bracht met vers ananassap en een beetje stevia. De munt en ijsblokjes die je erin serveert maken deze zelfgemaakte pineapple ice tea helemaal af! 

Pineapple ice tea
Pineapple ice tea: een lekkere en wat minder zoete dorstlesser. Lekker verkoelend op (erg) warme dagen en makkelijk om te maken. 
Pineapple ice tea
De ijsblokjes en verse muntblaadjes geven een extra lekkere frisse tint aan dit lekker zomerdrankje! Een parasolletje en een mooi glas maken het helemaal af. Leuk toch, om je homemade pineapple ice tea zo te serveren? Je zou ook bevroren stukjes verse ananas in plaats van ijsblokjes kunnen gebruiken. 

Pineapple ice tea
Zin om deze pineapple ice tea te maken? Hieronder lees je hoe je dat doet. 

Ingrediënten voor Pineapple ice tea
(voor ongeveer 1 liter/ 4 grote glazen)
700 ml water van 80 graden (dan is groene thee het lekkerste leerde ik tijdens een thee workshop)
4 eenpersoonszakjes groene thee
450 ml friszoet ananassap
steviapoeder naar wens
verse munt
ijsblokjes
eventueel wat rietjes en parasolletjes.

Pineapple ice tearecept 
1. Trek de theezakjes in het hete water gedurende zo’n 3 minuten of de aanwijzingen op de verpakking en gooi de theezakjes daarna weg. Niet ‘hengelen’, daar wordt thee bitter van. Los de steviapoeder op in het hete theewater. Laat afkoelen.

2. Schenk het ananassap bij de afgekoelde groene thee met stevia. Serveer met ijsblokjes en verse munt en eventueel rietjes en parasolletjes!

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht