Pilaf met paprika en biefstukpuntjes

21 september 2016Dagmar

De herfst hangt in de lucht! Dat betekent voor mij lekker kokkerellen met eenpansgerechten, stoofpotjes en stevige kost. Comfort food tijd dus! Dit lekker eenpansgerecht met pilaf, paprika en biefstukpuntjes is al een goed begin. Deze lekkere vogeltongpilaf is 1 van mijn nieuwste ontdekkingen. Deze pilaf – die de vorm heeft van vogeltongetjes en daar zijn naam aan dankt- heeft het midden tussen rijst en pasta. En dat is lekker! Errug lekker als je het mij vraagt  icon-smile-o

Deze versie wordt op smaak gebracht met pittige paprikapuree (tomatenpuree kan ook), biefstukpuntjes, ui, knoflook. rode paprika en kippenbouillon. Je maakt er dit heerlijk eenpansgerecht mee dat echt de omschrijving ‘comfort food’ dubbel en dwars verdient. Deze pilaf met paprika en biefstukpuntjes heeft de afgelopen weken al vaker op het menu gestaan. En wat zo leuk is: je kunt variëren met zowel de vleessoort als met de groente de je gebruikt. Zelf heb ik ook al eens lamsgehaktballetjes geprobeerd en dat was ook heel erg lekker. Van welke versie ga jij smullen?
Pilaf met paprika en biefstukpuntjes
De herfst hangt in de lucht! Dit lekker eenpansgerecht met pilaf, paprika en biefstukpuntjes is een lekker comfort food gerecht. 

Dit heb je nodig voor de pilaf met paprika en biefstukpuntjes (hoofdgerecht voor 2 personen)
150 gram vogeltongpilaf
300 gram biefstukpuntjes
1 rode paprika (in stukjes)
1.5 ui (in halve ringen)
2 teentjes knoflook
2 eetlepels pittige paprika– of tomatenpuree
kippenbouillon
2 eetlepels olijfolie
peper en zout naar smaak

Tip & optioneel: wat gedroogde dille en gedroogde munt vlak voor het serveren onder de pilav roeren geeft er een bijzondere touch aan

En zo maak je de pilaf met paprika en biefstukpuntjes
1. Bak de uien, knoflook en biefstukpuntjes licht goudbruin. De biefstukpuntjes hoeven niet gaar te zijn, alleen aanbakken is ok. Verwarm de paprika- of tomatenpuree 2 minuten mee om te ontzuren. Roer de pilaf eronder en bevochtig met voldoende kippenbouillon tot de pilaf net onder staat. Het beste kun je een diepe koekenpan met een anti aanbaklaag gebruiken om te voorkomen dat de pilaf aan de bodem van de plan blijft plakken.

2. Gaar de pilaf op matig vuur; als de bouillon is opgenomen is de pilaf gaar. Roer regelmatig. Verwarm de paprika mee tot hij gaar is. Kruid naar smaak met peper en zout.


Pilaf met paprika en biefstukpuntjesDit is de versie met lamsgehaktballetjes. Ook errug lekker.  Als je deze versie wilt maken vervang je de biefstukpuntjes door ongeveer 300 gram lamsgehaktballetjes. Deze bak je apart zodat ze mooi heel blijven. Verder volg je de bovenstaande bereiding.  Heel eerlijk vind ik dit gerecht nog lekkerder met deze lamsgehaktballetjes. 

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze muhammara rijst salade misschien ook wat voor jou. Deze tomaten mascarpone pastasaus is trouwens ook heerlijk!  Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
Gebaseerd op het recept ‘Vogeltongpilaf met dille en courgette’ van Arabfoodlovers. De vogeltongpilaf en pittige paprikapuree zaten in een speciale foodybox die ik in ontvangst mocht nemen. Ik bedacht er dit aangepaste recept mee.

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht