Pasta van courgette met pesto en zalm

14 augustus 2014Dagmar

Maak eens ‘pasta’ van groente! Lekker gezond en supereenvoudig! In dit recept heb ik courgette met behulp van een keukenmachine julienne gesneden, deze kort gebakken en er vervolgens een heerlijke zelfgemaakte groene pesto aan toegevoegd. Een lekker stukje zalm erbij, en binnen een kwartiertje kun je dit gerecht al fijn oppeuzelen. Ideaal voor na een werkdag. Uiteraard is dit ook  een lekker recept met echte pasta. In de pesto kun je allerlei ingrediënten verwerken, denk bijvoorbeeld eens aan rucola of spinazie. Of halfgedroogde tomaatjes op olie, en je kan ook eens andere nootjes dan (alleen) geroosterde pijnboompitten verwerken in jouw unieke pesto! 

Dit heb je nodig voor 1 persoon
1 courgette, gewassen 
1 zalmfilet (liefst met huid), drooggedept en op kamertemperatuur
zeezout en wat versgemalen peper
wat vloeibare bakboter

Voor de pesto
40 gram vers geraspte parmezaanse kaas
ongeveer 12-14 blaadjes verse basilicum
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
2 eetlepels amandelen of cashewnoten
ongeveer 8-10 eetlepels extra vierge olijfolie, of meer naar wens
(dit is een ruime hoeveelheid pesto)

zalm met pesto
Zalm, groene pesto en courgette, een lekkere (koolhydraatarme) combinatie

En zo maak je deze pasta van courgette met pesto en zalm 
1. Voeg alle ingrediënten voor de pesto toe aan een kleine keukenmachine en mix alles tot er een puree ontstaat. Proef of de smaken naar wens zijn.

2. Vet de zalm in met de vloeibare bakboter.  Grill de zalm op smaak gebracht met wat peper en zout gedurende ongeveer 3-4 minuten aan beide zijden. Ondertussen snijd je de courgette met behulp van een grote keukenmachine julienne.

3. Bak de courgette een paar minuutjes in wat olijfolie op laag vuur. De zalm is klaar als deze aan beide zijden goudbruin is, een mooie lichtroze kleur heeft en een losse structuur.

4. Roer de pesto onder de courgette, leg het stukje zalm er bovenop en je bent ready to go!

NB: de pesto die je over hebt smaakt heerlijk op stokbrood. Of wat dacht je van een lepeltje door de (tomaten)soep?
In plaats van zalm, smaakt een kipfilet ook heel goed bij deze pasta pesto!

Nog een lekker koolhydraatarm recept bekijken? Wat dacht je van deze heerlijke koolhydraatarme lasagna? Of kijk eens in de recepten index voor nog meer lekkere recepten, klik hier.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!

untitled-166

Bereiding, foto & styling: Dagmar

 

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht