Pasta met tomatenroomsaus en vodka

14 oktober 2017Dagmar
Blog post

Deze pasta met tomatenroomsaus en vodka is om je vingers bij af te likken zo lekker! In bella Italia proefde ik afgelopen zomer de verrukkelijkste gerechten die vaak supersimpel waren. Eenmaal weer thuis inspireerde deze simpele maar heerlijke smaken me tot een eigen versie van de Italiaanse klassieker pasta met tomatenroomsaus, spekjes en vodka. Het resultaat was zo lekker dat ik innig tevreden van dit heerlijke pastagerecht heb zitten smullen. Naast simpel en verrukkelijk is dit hoofdgerecht ook nog eens klaar binnen een half uurtje. Njammm!

Pasta met tomatenroomsaus en vodka
Mmmm! Deze pasta is zo’n lekkere aanrader. Nog lekkerder met frisse salade en wat gegrild brood. Ik waande me even terug in Italië zo lekker!

Ingrediënten voor pasta met tomatenroomsaus en vodka
(hoofdgerecht voor 2 personen)
200 gram spaghetti (of andere pasta)
1 pakje Heinz tomaten frito
100 gram biologische  spekreepjes
3 eetlepels vodka
2 eetlepels crème fraîche
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
chilipoeder
peper en zout

Pasta met tomatenroomsaus en vodka recept
1. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water.

2. Snipper het uitje fijn en pers de knoflook uit. Verhit de olijfolie en bak ui, knoflook en spekjes  ongeveer 5 minuten op medium vuur. Kruid met een mespunt chili. Zet het vuur wat hoger en doe de vodka erbij. Verwarm de vodka 2-3 minuten mee en doe dan de frito erbij.  Roer de crème fraîche door de saus. Kruid naar smaak met peper en zout. Schep de pasta uit het kookwater bij de saus en zorg dat alle pasta met een laagje saus is bedekt. Smul eh serveer meteen.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!


Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht