Dit is een combinatie van een pasta arrabiata en een pasta puttanesca, maar dan net weer even anders. Klaar binnen 15-20 minuten.

icon-clock-o 15-20 minuten
icon-group 2 personen

Ingrediënten
2 kleine kopjes penne of een andere pasta naar wens
1 chilipeper, zonder zaadlijst
1 grote ui
2 teentjes knoflook
ongeveer 180 gram gerookte spekreepjes (liefst van een stuk gesneden)
1 pak Heinz tomatenfritto
1 klein blikje tomatenpuree
8 groene olijven zonder pit
8 zwarte olijven zonder pit
wat olijfolie

Bereiding
1. Breng een grote pan met ruim water, met zout, aan de kook. Zodra het water kookt, bereid je de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
2. Snipper de ui, knoflook en chilipeper in een keukenmachine.
3. Bak het ui-knoflook-chili mengsel aan in 2-3 eetlepels olijfolie.
4. Voeg de spekreepjes toe en bak ze goudbruin.
5. Halveer de olijven en voeg deze toe. Voeg de tomaten fritto en tomatenpuree toe.
6. Meng de penne met de saus en klaar is deze pasta presto.

Tips: voor een vegetarische variant laat je de spekjes achterwege. In een koolhydraatarm dieet kun je reguliere pasta vervangen door bijvoorbeeld dr. Atkins pasta.

pastapresto3Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk