Pasta presto! Met tomaat, spekjes en olijven

28 augustus 2014Dagmar

Dit is een combinatie van een pasta arrabiata en een pasta puttanesca, maar dan net weer even anders. Klaar binnen 15-20 minuten.

icon-clock-o 15-20 minuten
icon-group 2 personen

Ingrediënten
2 kleine kopjes penne of een andere pasta naar wens
1 chilipeper, zonder zaadlijst
1 grote ui
2 teentjes knoflook
ongeveer 180 gram gerookte spekreepjes (liefst van een stuk gesneden)
1 pak Heinz tomatenfritto
1 klein blikje tomatenpuree
8 groene olijven zonder pit
8 zwarte olijven zonder pit
wat olijfolie

Bereiding
1. Breng een grote pan met ruim water, met zout, aan de kook. Zodra het water kookt, bereid je de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
2. Snipper de ui, knoflook en chilipeper in een keukenmachine.
3. Bak het ui-knoflook-chili mengsel aan in 2-3 eetlepels olijfolie.
4. Voeg de spekreepjes toe en bak ze goudbruin.
5. Halveer de olijven en voeg deze toe. Voeg de tomaten fritto en tomatenpuree toe.
6. Meng de penne met de saus en klaar is deze pasta presto.

Tips: voor een vegetarische variant laat je de spekjes achterwege. In een koolhydraatarm dieet kun je reguliere pasta vervangen door bijvoorbeeld dr. Atkins pasta.

pastapresto3Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht