• Categorie: Vlees
  • Gepubliceerd op: oktober 3, 2015
  • Geschreven door:

Ben jij ook zo gek op pasta? Deze pasta at ik voor het eerst in 2010 toen ik een maand op het huis van een reislustige collega mocht passen. Ik vond hem zo lekker dat ik hem die maand minstens elke week wel een keertje heb gemaakt. Het is stevige kost met een kruidige tomaten saus van in stukjes gesneden saucijs met spinazie. De spinazie smaakt heel neutraal dus dit is een ideaal gerecht voor mensen die niet zo gek zijn op groente. Voor mij een extra speciaal recept want in de periode dat ik deze pasta zo vaak at, leerde ik mijn man kennen. En ook hij is gek op deze pasta. Dus ben je op zoek naar een lekker en makkelijk pastarecept  dat je snel op tafel tovert? Lees dan zeker even verder.

untitled-125

Dit heb je nodig voor 4 personen
5 runder saucijsjes
1 pak Heinz tomaten fritto
1 pak farfalle (strikjes pasta)
4 eetlepels hela curry (meer of minder naar smaak)
1/2 theelepel knoflookpoeder
400 gram diepvries spinazie a la crème
wat boter om de saucijsjes in te bereiden
peper en zout naar smaak
evt. wat fijngehakte verse peterselie om te garneren

En zo maak je de pasta met saucijs spinazie en tomaat
1. Kook de pasta in ruim gezouten water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Braad de saucijsjes aan in wat boter totdat ze gaar zijn. Laat ze even afkoelen en snijd ze dan in plakjes.

3. Verwarm de spinazie en roer dan de tomaten fritto met de hela curry eronder. Breng de saus verder op smaak met knoflookpoeder, peper en zout. Roer de plakjes saucijs eronder en serveer de saus met de pasta. Garneer eventueel met wat fijngesneden verse peterselie.

untitled-124
Lijkt dit je een lekker recept? Dan vind je deze lasagna bolognese  misschien ook lekker. Of heb je meer zin in een Amerikaanse hamburger ? Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Klik hier.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!
untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

2 Responses to Pasta met saucijs spinazie en tomaat

  1. Eefke schreef:

    Ziet er heerlijk uit! Kan ik deze ook met verse spinazie maken denk je?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk