Pasta met saucijs spinazie en tomaat

3 oktober 2015Dagmar

Ben jij ook zo gek op pasta? Deze pasta at ik voor het eerst in 2010 toen ik een maand op het huis van een reislustige collega mocht passen. Ik vond hem zo lekker dat ik hem die maand minstens elke week wel een keertje heb gemaakt. Het is stevige kost met een kruidige tomaten saus van in stukjes gesneden saucijs met spinazie. De spinazie smaakt heel neutraal dus dit is een ideaal gerecht voor mensen die niet zo gek zijn op groente. Voor mij een extra speciaal recept want in de periode dat ik deze pasta zo vaak at, leerde ik mijn man kennen. En ook hij is gek op deze pasta. Dus ben je op zoek naar een lekker en makkelijk pastarecept  dat je snel op tafel tovert? Lees dan zeker even verder.

untitled-125

Dit heb je nodig voor 4 personen
5 runder saucijsjes
1 pak Heinz tomaten fritto
1 pak farfalle (strikjes pasta)
4 eetlepels hela curry (meer of minder naar smaak)
1/2 theelepel knoflookpoeder
400 gram diepvries spinazie a la crème
wat boter om de saucijsjes in te bereiden
peper en zout naar smaak
evt. wat fijngehakte verse peterselie om te garneren

En zo maak je de pasta met saucijs spinazie en tomaat
1. Kook de pasta in ruim gezouten water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Braad de saucijsjes aan in wat boter totdat ze gaar zijn. Laat ze even afkoelen en snijd ze dan in plakjes.

3. Verwarm de spinazie en roer dan de tomaten fritto met de hela curry eronder. Breng de saus verder op smaak met knoflookpoeder, peper en zout. Roer de plakjes saucijs eronder en serveer de saus met de pasta. Garneer eventueel met wat fijngesneden verse peterselie.

untitled-124
Lijkt dit je een lekker recept? Dan vind je deze lasagna bolognese  misschien ook lekker. Of heb je meer zin in een Amerikaanse hamburger ? Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Klik hier.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!
untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

2 Reacties

  • Eefke

    3 oktober 2015 at 3:20 pm

    Ziet er heerlijk uit! Kan ik deze ook met verse spinazie maken denk je?

    1. Dagmar

      3 oktober 2015 at 3:31 pm

      Hoi Eefke! Vast wel! Laat je even terugweten of het lekker was? 🙂

      Hartelijke groet,

      Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht