Pasta met paddenstoelen en truffel

1 oktober 2020Dagmar
Blog post

Wat een lekkere vegetarische herfst pasta: goudbruin gebakken paddenstoelen op smaak gebracht met peterselie, tijm, knoflook, peper en zout op een bedje van romige pasta met 30+ kaas. Mmm! De romige saus maak je op basis van ei en 30 + kaas (dus zonder room). De oesterzwammen besprenkel je met wat truffel olijfolie en tenslotte combineer je deze zalige pasta nog met wat extra kaas en geroosterde pijnboompitten. HEMELS!

Onlangs heb ik voor eerst zelf deze oesterzwammen gekweekt met een speciale set. Ik wist al meteen dat ik er een lekker gerecht met truffel mee wilde maken. Dit is het smakelijke resultaat! Erg leuk (en ook ontzettend) lekker! Je kan natuurlijk ook oesterzwammen kopen. Ik denk dat dit recept ook heel lekker is met andere paddenstoelen en/of champignons trouwens.
Zin om deze heerlijke vegetarische pasta met paddenstoelen en truffel te maken? Lees dan snel verder!

Ingrediënten voor pasta met paddenstoelen en truffel
(licht hoofdgerecht voor 1 persoon)
ongeveer 135 gram oesterzwammen (schoongeborsteld en klaar voor gebruik)
50 gram pasta naar keuze
1 teentje knoflook uit de pers + 1/4 theelepel gedroogde tijm en een 1/2 theelepel gedroogde peterselie
1 klein ei losgeroerd met 1/4 theelepel gedroogde tijm, 1/4 theelepel gedroogde peterselie, 1/2 theelepel olijfolie met truffel, 30 gram belegen geraspte 30 plus kaas en afgekruid met peper en zout
olijfolie
vloeibare boter
olijfolie met truffel
peper en zout
om te garneren: wat exta geraspte kaas en 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten

 Pasta met paddenstoelen en truffel recept
1. Bak de oesterzwammen rondom goudbruin in vloeibare boter met olijfolie samen met de knoflook en kruiden. Kruid met peper en zout. Kook ondertussen de pasta gaar in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Giet de pasta af en doe deze terug in de pan (zet de pan niet terug op het vuur). Schep het losgeroerde eimengsel door de pasta en leg het deksel 5 minuten op de pan. Proef of de pasta op smaak is en kruid eventueel bij.

3. Schep de pasta in een diep bord en verdeel de oesterzwammen hierover. Druppel wat olijfolie met truffel over de oesterzwammen en garneer met wat geraspte kaas en pijnboompitten. Serveer meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

2 Reacties

  • Jos

    4 oktober 2020 at 8:09 pm

    Lijkt me heerlijk. Is eigenlijk carbonare, niet?

    1. Dagmar

      4 oktober 2020 at 8:36 pm

      Hoi Jos, in feite is het een vegetarische carbonara inderdaad, goed gezien! 🙂

      hartelijke groet,

      Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht