Pasta met gehakt en spekjes

29 maart 2015Dagmar

Niet licht, wel heel lekker. Een heerlijke pasta met gehakt en spekjes voor wanneer het buiten slecht weer is en je je wil warmen en ontspannen bij een lekkere maaltijd. Comfort food dus. Het rokerige van het spek, versterkt door de rode paprika in combinatie met het fris-romige van de crème fraîche  maakt dit gerecht tot een hartige lekkere smaakcombinatie. Supersimpel, superlekker en supersnel klaar.

untitled-20
Ingrediënten voor 4 personen

Een pak fussili (spiraalvormige pasta)
500 gram biologisch gehakt
2 bekertjes crème fraîche
2 rode paprika’s, in stukjes
1 ui, in stukjes
2 teentjes knoflook, geperst
2 bakjes gerookte spekblokjes of -reepjes
1 groot blikje tomatenpuree
1-2 gedroogde chilipepertjes, naar smaak
50 gram geraspte 30+ kaas
Wat boter of olie om het gehakt in te bakken.

En zo maak je deze pasta met gehakt en spekjes
1. Kook de pasta gaar volgens de verpakking in een grote pan gezouten water. Ondertussen bak je het gehakt rul in wat boter of olie in een braadketel.

2. Voeg de knoflook, paprika’s, ui en spekjes toe aan het rulle gehakt. Bak alles gedurende ongeveer 5 minuten.

3. Voeg de crème fraîche, chilipepertjes, kaas en tomatenpuree toe en meng alles goed door elkaar.

4. Schep de gare fussili rechtstreeks vanuit het kookvocht in de braadketel met de saus.Meng alles goed door elkaar en smullen maar.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze lasagna bolognese misschien ook wat voor je. En wat dacht je van Tiramisu als toetje? Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

8 Reacties

  • Sandra Kolkman

    2 april 2015 at 5:26 pm

    Hmmm, deze is net zo lekker als jouw lasagna. Bedankt voor je heerlijke recepten!

    1. Dagmar

      2 april 2015 at 5:31 pm

      Hoi Sandra,

      Hartstikke leuk!! Bedankt voor je reactie 🙂

      hartelijke groet,

      Dagmar

  • Reinier

    28 februari 2016 at 5:30 pm

    Een heerlijk gerecht dat hier al een aantal keer op het menu heeft gestaan.

    1. Dagmar

      28 februari 2016 at 8:38 pm

      Het is ook 1 van onze favorieten! Bedankt voor je reactie!

  • syl

    1 maart 2016 at 4:39 pm

    Vandaag voor het eerst gemaakt, super lekker zeker voor herhaling vatbaar!! Bedankt voor het heerlijke recept :-))

    1. Dagmar

      1 maart 2016 at 6:33 pm

      Graag gedaan! Dat je er nog vaak van mag genieten 🙂

  • Marjan

    12 september 2016 at 3:54 pm

    Is die Groote tomatenpuree zo’n blikje waar je ook die kleintjes van hebt?

    1. Dagmar

      13 september 2016 at 10:15 am

      Klopt Marjan!

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht