• Categorie: Vlees
  • Gepubliceerd op: maart 29, 2015
  • Geschreven door:

Niet licht, wel heel lekker. Een heerlijke pasta met gehakt en spekjes voor wanneer het buiten slecht weer is en je je wil warmen en ontspannen bij een lekkere maaltijd. Comfort food dus. Het rokerige van het spek, versterkt door de rode paprika in combinatie met het fris-romige van de crème fraîche  maakt dit gerecht tot een hartige lekkere smaakcombinatie. Supersimpel, superlekker en supersnel klaar.

untitled-20
Ingrediënten voor 4 personen

Een pak fussili (spiraalvormige pasta)
500 gram biologisch gehakt
2 bekertjes crème fraîche
2 rode paprika’s, in stukjes
1 ui, in stukjes
2 teentjes knoflook, geperst
2 bakjes gerookte spekblokjes of -reepjes
1 groot blikje tomatenpuree
1-2 gedroogde chilipepertjes, naar smaak
50 gram geraspte 30+ kaas
Wat boter of olie om het gehakt in te bakken.

En zo maak je deze pasta met gehakt en spekjes
1. Kook de pasta gaar volgens de verpakking in een grote pan gezouten water. Ondertussen bak je het gehakt rul in wat boter of olie in een braadketel.

2. Voeg de knoflook, paprika’s, ui en spekjes toe aan het rulle gehakt. Bak alles gedurende ongeveer 5 minuten.

3. Voeg de crème fraîche, chilipepertjes, kaas en tomatenpuree toe en meng alles goed door elkaar.

4. Schep de gare fussili rechtstreeks vanuit het kookvocht in de braadketel met de saus.Meng alles goed door elkaar en smullen maar.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze lasagna bolognese misschien ook wat voor je. En wat dacht je van Tiramisu als toetje? Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

8 Responses to Pasta met gehakt en spekjes

  1. Sandra Kolkman schreef:

    Hmmm, deze is net zo lekker als jouw lasagna. Bedankt voor je heerlijke recepten!

  2. Reinier schreef:

    Een heerlijk gerecht dat hier al een aantal keer op het menu heeft gestaan.

  3. syl schreef:

    Vandaag voor het eerst gemaakt, super lekker zeker voor herhaling vatbaar!! Bedankt voor het heerlijke recept :-))

  4. Marjan schreef:

    Is die Groote tomatenpuree zo’n blikje waar je ook die kleintjes van hebt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk