Pasta met gehakt en spekjes

25 november 2020Dagmar
Blog post

Niet licht, wel ontzettend lekker! Een heerlijke pasta met gehakt en spekjes voor wanneer het buiten slecht weer is en je je wil warmen en ontspannen bij een lekkere maaltijd. Comfort food dus. Het rokerige van het spek, zoete rode paprika in combinatie met het fris-romige van de crème fraîche en de tomaten-gehakt saus maakt dit gerecht tot een hartige en geweldig lekkere smaakcombinatie. Supersimpel, superlekker en supersnel klaar!

Pasta wordt bijna niet beter dan dit! Lees snel verder hoe je deze lekkere pasta maakt.

Ingrediënten voor pasta met gehakt en spekjes
(hoofdgerecht voor 4 personen)

Een pak fusilli (spiraalvormige pasta)
500 gram biologisch rundergehakt
2 bekertjes crème fraîche light (250 gram totaal)
2 rode paprika’s (in stukjes)
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (geperst)
150 gram gerookte spekreepjes of gerookte baconreepjes
1 groot blikje tomatenpuree (140 gram)
een mespuntje chili flakes (meer/minder naar smaak)
50 gram geraspte 30+ kaas
peper en zout naar smaak
olijfolie

Pasta met gehakt en spekjes recept
1. 
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan gezouten water. Ondertussen bak je het gehakt rul in wat olijfolie. Bak de spekjes mee tot ze goudbruin zijn. Bak de ui mee tot hij glazig is. Bak de knoflook 2-3 minuten mee. Kruid naar smaak met chiliflakes, peper en zout.

2. Voeg de paprika stukjes toe en bak deze 5 minuten mee. Bak de tomatenpuree 2-3 minuten mee. Voeg tenslotte de crème fraîche en geraspte kaas toe. Meng alles goed en laat 5 minuutjes pruttelen of totdat de kaas is gesmolten. Serveer met de pasta.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk! Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar


Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht