Pasta met coquilles

26 maart 2017Dagmar

Met dit makkelijk recept maak je heerlijke pasta met coquilles. De tomatensaus maak je zelf op basis op sjalot, knoflook, tomaat, visbouillon en witte wijn. Door courgette te grillen krijgt deze lekkere groente een wauwfactor. En datzelfde geldt voor de zoete coquilles die je ook even grillt. Het resultaat: een heerlijk bord pasta met een zelfgemaakte tomatensaus, gegrilde courgette en gegrilde coquilles. Superlekker! Wat zijn coquilles vraag je je misschien af? Coquilles zijn schelpdieren en worden ook wel sint jacobsschelpen genoemd. Ze smaken ietwat zoet en dat maakt ze voor mij onweerstaanbaar lekker. Dit is 1 van mijn favoriete gerechten met coquilles.

Pasta met coquilles
Pasta met coquilles
Met dit recept maak je een superlekkere pasta met coquilles. Een mooi en speciaal hoofdgerecht voor een bijzondere gelegenheid. Coquilles kun je bijvoorbeeld kopen op een vismarkt. Je kunt de visboer eventueel vragen om ze voor je schoon te maken. Je kunt ook ingevroren coquilles kopen (ze kunnen dan Amerikaanse mantelschelpen heten). Dat doe ik meestal. De ingevroren en al schoongemaakte coquilles kun je verkrijgen bij de grotere Jumbo’s en Albert Heijns. 

Dit heb je nodig voor de pasta met coquilles
(hoofdgerecht voor 2 personen)
12 coquilles (schoongemaakt)
2 sjalotjes (fijn gesnipperd)
1 grote teen knoflook (uit de pers)
2 eetlepels tomatenpuree
150 ml visbouillon (van tablet)
50 ml droge witte wijn
200 gram gepelde tomaten
1 courgette
2 eetlepels olijfolie + extra
200 gram pasta (bijvoorbeeld spaghetti of tagliatella)
peper en zout naar smaak
Versgeraspte Parmezaanse kaas om erbij te serveren

Verder heb je een grill en wat aluminiumfolie nodig

Zo maak je de pasta met coquilles
1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Verhit de grill. Snijd de courgette in plakken, besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Grill tot er aan beide kanten goudbruine strepen ontstaan. Houd warm tussen aluminiumfolie. Maak tegelijkertijd de tomatensaus.

2. Verhit hiervoor twee eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak de sjalot met de knoflook glazig. Bak de tomatenpuree 2-3 minuten mee om te ontzuren. Doe de visbouillon met witte wijn erbij en kook een beetje in. Doe na ongeveer 5 minuten de gepelde tomaten erbij en druk deze voorzichtig kapot. Laat op laag vuur ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen. Kruid naar maak met peper en zout.

3. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking gaar. Dep de coquilles droog met keukenpapier. Besprenkel ze met wat olijfolie en kruid ze met peper en zout. Grill ze ongeveer 1 minuut aan beide kanten. De coquilles zijn klaar als ze ondoorzichtig zijn geworden en er rondom mooie goudbruine grillstrepen zijn ontstaan.

4. Verdeel de pasta over de borden. Lepel hier de tomatensaus over. Schik de courgette op de tomatensaus. Leg de coquilles op de courgette. Serveer met Parmezaanse kaas. Heerlijk!

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze chocolademousse van bonbonbloc misschien ook wat voor je.  Of wat dacht je van deze onweerstaanbaar lekkere coquilles in witte wijnsaus? Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook.

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

 

1 Reacties

  • Daphne

    29 maart 2017 at 2:00 pm

    Heerlijk coquilles! Echt verwennerij. Eet ze echt veel te weinig.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht