Parelcouscous salade met gegrilde paprika en geitenkaas

23 juli 2018Dagmar
Blog post

Als je van lekker, simpel maar ook een beetje bijzonder houdt dan is deze parelcouscous salade met gegrilde paprika en geitenkaas misschien wat voor jou! De combinatie van frisse zachte geitenkaas, rokerige gegrilde paprika (uit de diepvries, dus supereasy) en licht kruidige parelcouscous is superlekker! Met dit makkelijk recept tover je een lekker hoofdgerecht voor 2 personen op tafel. Je maakt deze salade lekker af met een flink pluk sla en wat grof gehakte macadamia noten. Mmm!

Parelcouscous salade met gegrilde paprika en geitenkaas
Deze parelcouscous salade met gegrilde paprika en geitenkaas is makkelijk om te maken en snel klaar. Een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht! Ik bedacht dit lekker gerecht met de Al Fez parelcouscous uit de foodybox zomer. 

Ingrediënten voor parelcouscous salade met gegrilde paprika en geitenkaas
(hoofdgerecht voor 2 personen)
200 gram zachte verse geitenkaas
150 gram parelcouscous
300 gram gegrilde paprika’s (diepvries)
een flink handje velsla
2 eetlepels grof gehakte macadamianoten
voor de dressing: 2 eetlepels olijfolie, sap van een halve limoen, 1 eetlepel honing, een mespunt kaneel, kardamom en komijn + kruiden met peper en zout naar smaak

Parelcouscous salade met gegrilde paprika en geitenkaas recept
Kook de parelcouscous gaar in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de dressing door alle ingrediënten hiervoor te mengen. Verwarm de gegrilde paprika’s op matig vuur tot ze warm en zacht zijn.  Doe de parelcouscous in een grote (salade)kom. Breng de gegaarde parelcouscous op smaak met de dressing en schep de gegrilde paprika’s erdoor. Leg een flink hand sla op de salade en schik hier de geitenkaas op. Strooi de gehakte noten erover en garneer eventueel met wat verse kruiden zoals peterselie. Serveer meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
NB: de Al Fez parelcouscous zat in een speciale foodybox die ik in ontvangst mocht nemen. Ik besloot deze te gebruiken in dit recept. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht