• Categorie: Zoet
  • Gepubliceerd op: oktober 3, 2014
  • Geschreven door:

Er gaat niets boven een warme verse afgebakken appelflap, mmm! En helemaal niet moeilijk om te maken. Inclusief bakken ben je zo’n 3 kwartier bezig om ze te maken. Laat ze daarna nog even afkoelen en dan werk je ze af met vanillesiroop of abrikozenjam en (poeder)suiker. Wedden dat iedereen zich in de keuken verzamelt als je ze uit de oven haalt?

Ingrediënten voor 7 ouderwets lekkere appelflappen
7 blaadjes (diepvries)bladerdeeg, ontdooid
3 friszure appels (ik gebruikte Elstars),zonder klokhuis, geschild en in partjes
1 eetlepel (room)boter
50 gram rozijnen, geweld
25 gram rietsuiker
1 volle theelepel koekkruiden
1/2 theelepel kaneel
ongeveer 2 eierdooiers
ongeveer 2 eetlepels vanillesiroop of abrikozenjam
kristalsuiker en poedersuiker om te garneren

appelflap2
Die heerlijke geur die door het huis wordt verspreid als deze appelflappen liggen te bakken in de oven: lekker en gezellig.

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 210 graden.

2. Bak ondertussen de appelpartjes samen met de rietsuiker, rozijnen en kruiden totdat ze zacht worden.

3. Bestrijk de randjes van elk blaadje bladerdeeg met eierdooier. Schep ongeveer een eetlepel vulling op elk blaadjes bladerdeeg.

4. Vouw elk blaadje bladerdeeg dicht in driehoekjes. Druk de randjes aan zodat de vulling er niet uit kan lopen tijdens het bakken.

5. Bestrijk elke appelflap aan de bovenkant met eierdooier.

6. Bak de appelflappen gedurende zo’n 20 minuten goudbruin.

7. Laat ze afkoelen op een taartrooster (ongeveer een half uurtje).

8. Bestrijk de bovenkant van elke appelflap met de siroop of jam. Strooi direct hierna de kristalsuiker en de poedersuiker erover.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze worteltaart met roomkaasglazuur misschien ook iets voor je. Of deze lekkere havermoutkoekjes?

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk