Ouderwets lekkere appelflappen

3 oktober 2014Dagmar

Er gaat niets boven een warme verse afgebakken appelflap, mmm! En helemaal niet moeilijk om te maken. Inclusief bakken ben je zo’n 3 kwartier bezig om ze te maken. Laat ze daarna nog even afkoelen en dan werk je ze af met vanillesiroop of abrikozenjam en (poeder)suiker. Wedden dat iedereen zich in de keuken verzamelt als je ze uit de oven haalt?

Ingrediënten voor 7 ouderwets lekkere appelflappen
7 blaadjes (diepvries)bladerdeeg, ontdooid
3 friszure appels (ik gebruikte Elstars),zonder klokhuis, geschild en in partjes
1 eetlepel (room)boter
50 gram rozijnen, geweld
25 gram rietsuiker
1 volle theelepel koekkruiden
1/2 theelepel kaneel
ongeveer 2 eierdooiers
ongeveer 2 eetlepels vanillesiroop of abrikozenjam
kristalsuiker en poedersuiker om te garneren

appelflap2
Die heerlijke geur die door het huis wordt verspreid als deze appelflappen liggen te bakken in de oven: lekker en gezellig.

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 210 graden.

2. Bak ondertussen de appelpartjes samen met de rietsuiker, rozijnen en kruiden totdat ze zacht worden.

3. Bestrijk de randjes van elk blaadje bladerdeeg met eierdooier. Schep ongeveer een eetlepel vulling op elk blaadjes bladerdeeg.

4. Vouw elk blaadje bladerdeeg dicht in driehoekjes. Druk de randjes aan zodat de vulling er niet uit kan lopen tijdens het bakken.

5. Bestrijk elke appelflap aan de bovenkant met eierdooier.

6. Bak de appelflappen gedurende zo’n 20 minuten goudbruin.

7. Laat ze afkoelen op een taartrooster (ongeveer een half uurtje).

8. Bestrijk de bovenkant van elke appelflap met de siroop of jam. Strooi direct hierna de kristalsuiker en de poedersuiker erover.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze worteltaart met roomkaasglazuur misschien ook iets voor je. Of deze lekkere havermoutkoekjes?

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!
         

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht