
Oosterse kabeljauw uit de oven
Een stukje vis in een simpele zelfgemaakte marinade ongeveer een kwartiertje in de oven schuiven en ondertussen nog wat lekkere groenten voor erbij maken. Deze Oosterse kabeljauw uit de oven is een snel, makkelijk en lekker hoofdgerecht voor doordeweeks. Ook op drukke dagen biedt dit gerechtje uitkomst als je lekker wilt eten. De marinade maak je lekker zelf door wat oestersaus op smaak te brengen met geperste knoflook, ketjap medja, sambal badjak en wat olie. Klaar binnen een half uurtje.
Deze Oosterse kabeljauw uit de oven is een ideaal gerechtje voor doordeweeks of op drukke dagen. Het is een snel, makkelijk en lekker hoofdgerecht. Maak je maaltje compleet met wat gekarameliseerde prei, gestoomde groenten en eventueel wat noedels.
Dit heb je nodig voor de Oosterse kabeljauw uit de oven
(hoofdgerecht voor 4 personen)
400 gram kabeljauw
Voor de marinade
4 eetlepels oestersaus
1 eetlepelketjap medja
1/2 theelepel sambal badjak
1 eetlepel neutrale olie
4 teentjes knoflook (geperst)
Zo maak je de Oosterse kabeljauw uit de oven
1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrische oven).
2. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar in een ovenschaal. Wentel de kabeljauw in de marinade. Gaar 15-20 minuten in de oven.
Ondertussen dat de kabeljauw in de oven staat zou je groente kunnen bereiden. Ik maakte er gekarameliseerde prei, gestoomde broccoli & bospeen en gebakken champignons bij. Erg lekker!
Lijkt dit je een lekker recept? Dan is de muhammara rijstsalade misschien ook wat voor jou. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!
4 Reacties
Mariska
2 januari 2017 at 12:11 pm
Klinkt goed! Ben gek op de combinatie oosters en vis 🙂
Betty Hof
11 februari 2017 at 11:55 am
Geweldig recept van jou site gebruikt kabeljauw in de oven gemarineerd met een oosters tintje…verrukkelijk! Een mooie website met duidelijke recepten.
Heleen
11 mei 2019 at 6:35 pm
Erg lekker, gegeten met zilvervliesrijst en zeekraal !
Dagmar
13 mei 2019 at 9:03 am
Top dat het heeft gesmaakt! KLinkt als een lekkere combi!