Onweerstaanbaar lekkere aubergine dip + borrelplank tips

30 juni 2019Dagmar
Blog post

Wat is deze aubergine dip lekker! Hij is lekker rokerig doordat er gegrilde aubergine met olijfolie, knoflook en oregano in zit. De ricotta, Parmezaan, pijnboompitjes en verse munt die er ook nog in zitten maken er een onweerstaanbare lekkere aubergine dip van die je heerlijk op een snee geroosterd brood kunt smeren maar ook uitstekend kan serveren bij een borrel. Ik geef je in dit artikel ook tips voor het samenstellen van lekkere maar net-even-anders-dan-anders borrelplank. Vergeet baba ganoush even en maak deze onweerstaanbaar lekkere aubergine dip eens. Ik ben benieuwd of jij hem net zo onweerstaanbaar vindt! Mmm!

Gegrilde aubergine
De basis van deze aubergine dip zijn plakken met olijfolie, knoflook en oregano gegrilde aubergine. Het heerlijke rokerige smaakje dat je hiermee krijgt is de eerste stap in het maken van deze onweerstaanbaar lekkere aubergine dip. Deze gegrilde aubergine is trouwens ook op zichzelf al een erg lekker bijgerechtje!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is untitled-31-2.jpg
Om deze aubergine dip op tafel te toveren pureer je de gegrilde aubergine vervolgens met ricotta, Parmezaan, pijnboompitjes, een scheutje olijfolie en verse munt. Nog even kruiden met peper en zout en that’s it! Je kan hem eventueel nog garneren met wat olijfolie, pijnboompitjes en fijngesneden munt of peterselie. Serveersuggestie: serveer de aubergine dip met allerlei lekkere en kleurige groente zoals op deze foto. 

Je zou er nog een heerlijke en originele borrelplank omheen kunnen bouwen met bijvoorbeeld zilte feta, lekkere kalamata olijven, mini pepers gevuld met roomkaas, met olijfolie gegrild brood, schaaltjes lekkere olijfolie en fleur de sel, deze hummus met gehakt, deze hummus met paddenstoelen en een vleugje truffel, flatbread, mini naans, plakjes gebakken sucuk, kruidenboter, Turkse spread met paprika en feta . Of stel jezelf de vraag wat jou nou lekker zou lijken. Verhip. Nu heb ik zin in deze net door mijzelf beschreven borrelplank! 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is untitled-59.jpgWat ik je echt ontzettend kan aanraden om eens te maken en te serveren tijdens een borrel is dit heerlijke met olijfolie gegrild brood. Hemels! Het receptje voor dit hemelse brood vind je ook op vertruffelijk. 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is untitled-32-1.jpg
Nog een suggestie voor het aankleden van een lekker stukje brie. Garneer een mooie plank bijvoorbeeld met toastjes, druiven, (venkel)salami en stukjes (bloed)sinaasappel zoals op de foto! Niet alleen mooi, maar ook nog eens lekker garnituur. Je krijgt toch gewoon zin hierin?

Gegrilde auberginerolletjes met ricotta
Hoe ik het op het idee kwam voor de aubergine dip en uiteindelijk dit uitgebreide artikel met allerlei borreltips?  Nou door de smaakcombi in dit gerecht: gegrilde aubergine rolletjes met ricotta. Met een zoete tomatensaus en gegratineerde Parmezaan uit de oven. Ook al zo lekker! Dit recept vind je ook op vertruffelijk. Maar nu terug naar het maken van de onweerstaanbaar lekkere aubergine dip. Dit heb je nodig.

Ingrediënten voor onweerstaanbaar lekkere aubergine dip
(voor 1 schaaltje / bijgerecht voor 2 personen / of als onderdeel van een borrel)
1 aubergine
olijfolie
gedroogde oregano
knoflookpoeder
peper en zout
100 gram ricotta
30 gram geraspte Parmezaan
1 eetlepel fijngesneden munt + extra om te garneren
1 eetlepel geroosterde pijnboompitjes + extra om te garneren

Je hebt verder een grillpan, bakkwast en staafmixer nodig.

Onweerstaanbaar lekkere aubergine dip recept
1.
Verhit de grillpan tot zeer heet. Was en snijd de aubergine in plakken van een 1/2 cm. Meng 2 grote eetlepels olijfolie met een 1/2 theelepel oregano en een 1/2 theelepel knoflook. Kruid met peper en zout. Bestrijk de plakken aubergine met de olijfolie en grill ze aan beide kanten tot je mooie grillstrepen hebt.

2. Doe de gegrilde plakken aubergine in een kleine maar wat diepere kom waar je makkelijk in kunt pureren en doe de ricotta, Parmezaan, een scheutje olijfolie, 1 eetlepel fijngesneden munt en 1 eetlepel pijnboompitjes erbij. Pureer. Kruid naar smaak met peper en zout. Garneer met wat olijfolie, munt of peterselie en pijnboompitjes.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!
Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht