Heerlijke luchtige naanbroodjes zelf maken

3 november 2017Dagmar
Blog post

Naanbroodjes zelf maken: het is eigenlijk heel makkelijk maar vooral heel lekker! Met dit makkelijk recept maak je heerlijk luchtig naanbrood met knoflook en een licht anijsachtige smaak dankzij het gebruik van nigellazaadjes. Je maakt dit naanbrood niet in de oven, maar in een koekenpan op het fornuis en je hebt er maar 6 ingrediënten voor nodig.  Het geheim van dit dit lekker luchtig bijgerecht is dat je een eenvoudig deeg maakt op basis van milde dikke yoghurt. Lekker bij bijvoorbeeld een curry, als pizzabodem of met Griekse gyros of lamsshoarma. 

Naanbrood zelf maken
Naanbrood zelf maken
Zelfgemaakt luchtig naanbrood met nigellazaadjes. Makkelijk om te maken en heel lekker. Veel lekkerder dan het naanbrood uit de supermarkt, al zeg ik dat zelf! Ik kwam op het idee om zelf deze naans te maken door dit recept van de BBC en bedacht op basis hiervan het onderstaande recept.

Ingrediënten om naanbrood zelf te maken
(bijgerecht voor 4 personen – 4 naan broodjes)
200 gram zelfrijzend bakmeel +extra
130 gram milde dikke yoghurt
1 theelepel poedersuiker
1 theelepel nigellazaadjes (verkrijgbaar bij bijvoorbeeld toko’s)
1 theelepel knoflookpuree
een snufje zout
een beetje olijfolie

Verder heb je een koekenpan met anti-aanbaklaag, een deegroller en keukenpapier nodig

Zo maak je zelf naanbrood
1. Meng het zelfrijzend bakmeel met de yoghurt, poedersuiker, nigellazaadjes, knoflookpuree en een snufje zout in een kom. Kneed door elkaar tot een soepel deeg. Is het te droog, doe er dan wat yoghurt bij. Is het wat te nat doe er dan wat zelfrijzend bakmeel bij.

2. Stort het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Vorm een bal van het deeg en verdeel het in vier gelijke delen. Vorm 4 deegballetjes en rol deze met behulp van een deegroller rond uit

3. Drenk wat olijfolie in een velletje keukenpapier en vet hiermee licht de koekenpan in. Verhit de koekenpan en bak de naans aan beide zijden licht goudbruin en fluffy. Laat afkoelen op een rooster.

Romige kip kerrie
De naanbroodjes zijn trouwens ook lekker bij dit romige kip kerrie recept, maar ook zeker bij deze slowcooker lamsshoarma of deze Indiase curry 

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht