• Categorie: Zoet
  • Gepubliceerd op: oktober 24, 2016
  • Geschreven door:


Muesli rotsjes
Deze muesli rotsjes maken? Supersimpel! Met maar 2 ingrediënten – gesmolten chocolade en muesli- maak je deze heerlijke traktatie. Superlekker bij een kopje koffie of thee!

Ingrediënten voor ongeveer 10-12 rotsjes
200 gram cote d’or melkchocolade, in stukjes gebroken
100 gram muesli (ik gebruikte Jordans original, mijn vast ontbijtje)

En zo maak je de muesli rotsjes
1. Smelt de chocolade au bain marie. Hiervoor zet je een hittebestendige kom in een pan met een bodempje water. De kom moet goed aansluiten, anders kun je je branden aan de stoom. De kom dient het water niet te raken. Breng het water tegen de kook aan. Niet laten koken, anders kan je chocolade te heet worden en bitter gaan smaken. Roer met een spatel of garde totdat de chocolade helemaal gesmolten is.

2. Doe de muesli erbij en roer om zodat ze bedekt zijn met een laagje chocolade.

3. Vorm hoopjes met een eetlepel (of puddinglepel voor kleinere en meerdere rotsjes). Ik heb dit op een snijplank bekleed met bakpapier gedaan, het bakpapier heb ik met 2 elastiekjes vastgezet zodat het bakpapier op z’n plek blijft. Zet de snijplank 2 uurtjes in de koelkast zodat de chocolade weer hard kan worden.

untitled-642
Lijken de muesli rotsjes je lekker? Dan is deze Sinterklaas rocky road misschien ook wat je voor je. Deze Sinterklaas Rocky Road van witte chocolade met pepernoten, schuimpjes, tumtums en marshmallows is ook makkelijk om te maken en onweerstaanbaar lekker!

Zin om te iets overheerlijks te bakken? Wat dacht je van deze heerlijke tulband cake met appel, rozijnen en kaneel ? Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

One Response to Muesli rotsjes maken

  1. Daphne schreef:

    Ja! Goed idee en super snel gemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk