Monegasque uitjes recept

8 december 2020Dagmar
Blog post

Dol ben ik op klassieke monegasque uitjes! Heerlijk bij bijvoorbeeld paté, rood vlees en kaas. Maar ik denk ook bij eend. Deze lekkere zoetzure saus met zilveruitjes en rozijnen is makkelijk om te maken en extra feestelijk. Met dit recept maak je twee jampotjes monegaskische uitjes. Eentje voor jezelf en de ander om cadeau te doen?

Met dit recept maak je deze zoetzure Monegasque uitjes lekker zelf.

Ingrediënten voor monegasque uitjes 
(voor ongeveer 2 jampotjes / ongeveer 325 ml)
1 glas Amsterdamse zilveruitjes zoetzuur (340 gram, uitlekgewicht 180 gram)
150 ml water
3 eetlepels rode port
2 eetlepels ketchup met minder zout en minder suiker
1 laurierblaadje
1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
1 klein mespuntje gemalen kruidnagels
4 eetlepels gele rozijnen
4 eetlepels donkere rozijnen
3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
1 eetlepel appelstroop
1 eetlepel olijfolie

Monegasque uitjes recept
Ontzuur de tomatenpuree 2-3 minuten in olijfolie. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng alles goed. Laat een half uurtje op laag vuur sudderen en roer regelmatig. Verwijder het laurierblaadje. Laat afkoelen en bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht