Mini steak tartaar amuse

28 december 2017Dagmar
Blog post

Mini steak tartaar: een lekker hapje of amuse. Simpel, makkelijk en erg lekker. Je zou dit bijzonder hapje bij de start van een speciaal etentje kunnen serveren of als onderdeel van een amuse menu.

Mini steak tartaar amuse
Wat is steak tartaar? Steak tartaar is fijngesneden biefstuk die je naar wens op smaak brengt. Deze versie heb ik op smaak gebracht met een beetje olijfolie met citroen en gekruid en wat peper en zout. Ik lepelde een klein beetje truffelmayonaise op het vlees en serveerde ze als lekkere amuse op een stukje toast. Yum!

Mini steak tartaar amuse
Ik ben dol op steak tartaar! Op Vertruffelijk vind je diverse variaties, namelijk:
Klassieke steak tartaar. Gebaseerd op een gerecht waar ik ooit van smulde in Hasselt. Superlekker met frietjes en een koud biertje.
Steak tartaar met truffel(mayonaise);
– En tenslotte steak tartaar met verse truffel.

Ingrediënten voor de mini steak tartaar amuse 
(hapje voor 4 personen)
ongeveer 80 gram biefstuk of ossenhaas van de slager
1 kleine theelepel olijfolie met citroen van goede kwaliteit (gewone olijfolie kan natuurlijk ook, als hij maar lekker is)
4 kleine lepeltjes truffelmayonaise
4 takjes rucola
1 snee brood
peper en zout

Verder heb je een uitsteekvorm van 4 cm een broodrooster nodig

Mini steak tartaar amuse recept
Toast het brood. Steek er met de uitsteekvorm 4 toastjes uit. Snijd het vlees fijn. Geen keukenmachine gebruiken dan wordt het wat te smeuïg vind ik persoonlijk; een beetje een bite is lekkerder. Breng op smaak met de olijfolie en kruid met peper en zout. Pak een toastje, zet daar de uitsteekvorm op en schep hier het vlees in. Vul tot de rand en druk aan met een klein lepeltje. Verwijder de vorm voorzichtig. Lepel een beetje truffelmayonaise op de mini steak tartaar en garneer met een stukje(desnoods bijgesneden) takje rucola. Serveer meteen.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht