• Categorie: Zoet
  • Gepubliceerd op: januari 10, 2017
  • Geschreven door:

Op m’n werk hebben we sinds kort een hele leuke traditie: elke vrijdag neemt iemand een zelfgebakken lekkernij mee. Vervolgens peuzelen we dat met de aanwezige collega’s gezellig aan een hele grote steigerhouten tafel op. Zo verraste mijn collega Stephanie ons op een vrijdag met deze bijzondere en superlekkere mini muffins met pindakaas botercrème. Ik vond ze zo lekker dat ik spontaan vroeg of ze het leuk zou vinden het recept uit te werken voor Vertruffelijk.nl Gelukkig wilde Stephanie haar bakgeheim delen en dit is haar top recept!

mini muffins met pindakaas botercrème
Deze mini muffins met pindakaas botercrème zijn onweerstaanbaar lekker. Stephanie nam ze op een vrijdag mee als traktatie en serveerde deze mini muffins als onderdeel van een Kerst grand dessert. 

-Gastblog door Stephanie Könings-
Als vaste bezoeker van de Vertruffelijk website, voel ik me vereerd een gastblog te mogen schrijven! Met name bij het bekijken van de prachtige plaatjes van taart, gebak, toetjes en andere zoete zaligheden loopt het water me al snel in de mond. 
Geïnspireerd door dit alles heb ik onlangs enkele recepten gecombineerd en daaruit zijn deze muffins met pindakaas botercrème ontstaan. Gevaarlijk lekker voor iedereen die van pindakaas houdt (maar blijkbaar ook voor iedereen die dacht er niet van te houden).

Dit heb je nodig voor de mini muffins met pindakaas botercrème
Voor het beslag
125 gram roomboter op kamertemperatuur
125 gram suiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk of slagroom op kamertemperatuur
2 eieren op kamertemperatuur

Voor de pindakaas botercrème
125 gram zachte roomboter (ik heb gezouten gebruikt)
200 gram poedersuiker
2-3 eetlepels melk
2-3 eetlepels creamy pindakaas

Verder heb je nodig
* handmixer of keukenmachine
* muffin vormpjes. Ik heb mini wegwerp vormpjes gebruikt die ik vervolgens in een muffinblik zet. Zo behouden ze hun vorm.

Zo maak je de mini muffins met pindakaas botercrème
( recept voor 24 mini muffins of 6 grote muffins)
1. Zorg ervoor dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn! Dit is heel erg belangrijk om te voorkomen dat de botercrème gaat schiften. Het kan geen kwaad om boter een aantal uur van te voren uit de ijskast te halen.

2. Begin met het maken van de muffins. Verwarm de oven op 170 graden en zet het bakblik met de losse muffin vormpjes klaar. Ik heb gekozen voor een mini variant, maar het recept is hetzelfde als je er grote muffins mee wil maken. 

3. Doe de boter in een kom en mix even los. Voeg de suiker er beetje bij beetje aan toe totdat deze helemaal is toegevoegd en er een gelijke massa ontstaat. Hoe langer je mixt hoe luchtiger de muffins worden. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix ze weer door het beslag. Vervolgens voeg je beetje bij beetje het meel toe met een snufje zout (tenzij je gezouten roomboter hebt gebruikt, dan hoeft er niet nog meer zout bij). Ten slotte maak je het beslag iets smeuïger door er een paar eetlepels melk of slagroom aan toe te voegen.

4. Vul een spuitzak met het beslag en spuit de muffin vormpjes tot 2/3 vol zodat je mooie gelijke en platte muffins krijgt. Zet ze in de oven voor 20-25 minuten.

5. Begin dan met de botercrème. Heel belangrijk dus dat de boter lekker zacht is. Mix de boter helemaal los totdat deze wittig van kleur is. Klopt geleidelijk de helft van de poedersuiker erdoor. Meng deze telkens eerst even met een lepel door omdat het erg stuift als je direct mixt. Voeg vervolgens de melk of slagroom toe (let op dat deze niet koud is!) en ten slotte de rest van de poedersuiker. De hoeveelheid suiker die je toevoegt kun je variëren afhankelijk van wat je lekker vind en wat je nog toevoegt als smaakmaker. Blijf dus vooral proeven tussendoor of de botercrème voor jou al voldoet aan je wens. Voeg dan de smaakmaker toe. Begin met twee lepels pindakaas en voeg toe indien je de smaak niet sterk genoeg vindt. Als de crème lekker vindt vul je wederom alvast een spuitzak ermee. Je kunt ook andere smaken kiezen om toe te voegen zoals witte chocolade pasta, nutella, oreokoekjes, speculoos etc.

6. Ondertussen zijn de muffins klaar. Laat ze even afkoelen voordat je ze decoreert met crème. Zodra ze afgekoeld zijn, kun je een mooie toef crème erop spuiten en vervolgens zet je ze in een gesloten doos op een koele plek (kelder of ijskast). Zo stijft de crème mooi op en smaken ze heerlijk. Je kunt ze rustig 2/3 dagen bewaren. Heb je nog botercrème over, dan kun je die gewoon invriezen voor een volgende keer!

Smullen maar! Heerlijk bij een high tea, een grand dessert of gewoon bij de koffie…

Met dank aan Stephanie Könings voor dit heerlijke recept! Stephanie schrijft trouwens zelf ook, neem eens een kijkje op haar blog!
mini muffins met pindakaas botercrème
Foto links: Stephanie met haar heerlijke mini muffins met pindakaas botercrème. Mijn smile was precies net zo groot toen ik deze muffins voor het eerst proefde. Foto rechts: zeg nou zelf. Zo mooi opgemaakt, daar wil je toch niets anders dan je tanden in zetten?

Lijkt dit je een lekker recept? Dan zijn deze superlekkere bastogne cheesecake met butterscotch misschien ook wat voor jou. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Stephanie Könings

 

2 Responses to Mini muffins met pindakaas botercreme

  1. Mariska schreef:

    Wat een prachtige goude cupcake papiertjes! Waar heb je die vandaag als ik zo brutaal mag zijn 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk