Mini frittata’s met ham en champignons

20 april 2019Dagmar
Blog post

Deze mini frittata’s met ham en champignons zijn lekker en makkelijk om te maken. Je bakt ze lekker simpel in een cupcakeblik. Leuk en lekker met bijvoorbeeld Pasen, als bijgerechtje, snack of hartig hapje bij een high tea.

Mini frittata's met ham en champignons
Deze mini fritta’s met een vulling van kastanjechampignons en ham maak je makkelijk in een cupcake bakblik. Dankzij wat kaas gratineer je ze mooi goudbruin en natuurlijk is dat ook nog eens extra lekker. Koud vind ik ze ook lekker. Ideaal dus ook om als tussendoortje mee te nemen.

Mini frittata's met ham en champignons
Je kunt deze mini fritta’s bijvoorbeeld serveren als hartig hapje als onderdeel van een high tea. Maar ze zijn ook supercute om met Pasen op tafel te zetten of gewoon als lekkere snack op te peuzelen. Met dit recept maak je 6 van deze mooie mini frittata’s. Als je een heel cupcakeblik (12 stuks) vol wilt, verdubbel dan het het recept. 

Mini frittata's met ham en champignons
Heb je zin om deze mini frittata’s te gaan maken? Lees dan snel verder!

Ingrediënten voor mini frittata’s met ham en champignons
(voor 6 stuks)
125 gram (kastanje)champignons
125 gram achterham (blokjes, of beleg)
3 eieren
30 gram geraspte (light) kaas
1 kleine ui
1 teentje knoflook
1 mespunt gedroogde tijm
1 eetlepel fijngesneden peterselie (evt. extra om te garneren)
1 eetlepel (vloeibare) boter
peper en zout
bakspray

Verder heb je een cupcake bakvorm nodig (geen papiertjes)

Mini frittata’s met ham en champignons
1.
Verwarm de oven voor op 175 graden (electrische oven). Vet de cupcakevorm in met wat bakspray. Snijd de champignons in schijfjes, snipper de ui fijn en pers de knoflook uit. Kruid met peper en zout. Bak deze in hete boter samen met de kruiden tot alle ingrediënten zacht zijn en de champignons licht gekleurd zijn. Proef en kruid naar smaak eventueel extra met wat peper en zout. Laat een beetje afkoelen. Snijd zo nodig de ham in kleine stukjes (ik gebruikte beleg dat op moest en sneed dit fijn). Schep de ham door de gebakken champignons.

2. Roer de eieren los en doe bij de ham en champignons. Verdeel het mengel gelijkmatig over 6 vormpjes in de cupcakebakvorm. Bak de mini frittata’s met ham en champignons ongeveer 25-30 minuten in de oven of totdat ze gaar en mooi goudbruin zijn.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht