Mag ik aan jullie voorstellen aan Sanne van Sesu Chops! Laatst ontdekte ik haar geweldige foodblog Sesu Chops via Blog Society. We zijn beide gold member wat betekent dat onze recepten online worden gepubliceerd via de Telegraaf Media Groep. De foto’s en gerechten van Sanne spraken me onmiddellijk aan. Graag vertel ik jullie wat meer over haar foodblog.

Zwak voor de Oosterse keuken
Sesu is een samentrekking van de Koreaanse en Nederlanse namen van foodblogger Sanne.  Sanne woont in Amsterdam en werd bijna dertig jaar geleden geboren in Zuid-Korea. Zoals jullie weten ben ik gek op alles wat met lekker eten en drinken te maken heeft maar in het bijzonder heb ik een zwak voor de Oosterse keuken. Thais, Koreaans, Indonesisch, Japans. Mijn hart begint al sneller te kloppen als ik zo’n gerecht zie en het water loopt me dan al in de mond. Dus jullie begrijpen helemaal dat ik mij bijzonder aangetrokken voel tot Sannes Korean Food Lab. Waarin ze op geheel eigen wijze invuling geeft aan het koken van onder andere Koreaanse gerechten. En wel zo fijn, net zo als ik schuwt Sanne geen vetten, koolhydraten maar houdt ze gewoonweg van goed bereid eten zonder hypes. Woohoo!

Aanrader
Naast de heerlijke recepten met veelal een Koreaans tintje gaat de zon schijnen als je de vrolijk en uitgelaten beschreven recepten leest. Instant goede zin en eetlust verzekerd! En dan heb ik nog niets gezegd over de supersmakelijke foto’s! Kortom: Sesu Chops is een echte aanrader!

Mijn 3 favoriete recepten
De liefde voor elkaars recepten bleek wederzijds want het leek ons leuk om een artikel te wijden aan onze 3 favoriete recepten van elkaars blog. Oef! Dat bleek nog moeilijk kiezen tussen al dat lekkers! Deze recepten heb ik uiteindelijk gekozen.
untitled-532
1. Shortbread gember koekjes
Shortbread koekjes: ze doen me aan mijn oma denken en ik ben er gek op. Toen ik deze delicious shortbread gember koekjes spotte op Sesu Chops was ik meteen verkocht! Deze hartverwarmende kruimelige koekjes smaken heerlijk kruidig dankzij gember, kaneel, kurkuma en witte peper en smaken perfect bij een flinke kop dampende thee. Het shortbread deeg is heerlijk kruimelig, licht en niet te zoet. Dit recept luistert niet zo nauw, deze gember koekjes kun je ook maken met wat meer suiker door het deeg. Meer of minder specerijen kun je ook naar wens toevoegen of weglaten. Een ideaal koekje zonder bakstress dus!

Dit heb je nodig voor 20-25 shortbread gember koekjes
185 gram bloem
65 gram suiker
130 gram boter
2 theelepels gemberpoeder
½ theelepel kaneel
¼ theelepel kurkuma
Snufje witte peper|
Snuf zout
1 theelepel geraspte citroenschil

En zo maak je de shortbread gember koekjes
1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng de bloem en specerijen door elkaar. Snijd de koude boter in blokjes en voeg de suiker en citroenschil eraan toe. Klop met een mixer tot een romige massa. Voeg dan de bloem met specerijen toe en kneed tot een bal. Maak de bal plat en wikkel in plasticfolie. Laat een half uur in de koelkast rusten.

2. Rol de plak deeg uit totdat het ongeveer een halve centimeter dik is (of iets dikker kan ook). Steek er met een koekjessteker koekjes uit. Ik gebruikte er een met een doorsnee van 5 centimeter.

3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de koekjes erover. Laat wat ruimte tussen de koekjes, want ze lopen wat uit. Bak ongeveer 25 minuten of totdat ze stevig en goudbruin zijn. Laat helemaal afkoelen voordat je aanvalt.
untitled-533
2. Kimchi en udon noedel soep
Sanne en ik delen onze verslaving voor Kimchi. Kimchi is pittige gefermenteerde kool en een typisch Koreaans bijgerecht. Maar omdat ik niet zo goed wist wat ik er allemaal mee kon ben ik heel blij met dit lekker recept voor kimchi en udon noedelsoep. Klinkt geweldig toch? Deze kun je zo pittig maken als je zelf wilt. Laat de chili weg of voeg juist meer toe en proef van te voren vooral even hoe spicy je kimchi is om een te heftige noedelsoep te voorkomen. Overigens kun je deze boedelsoep ook met een fijne dashi (een bouillon van kombu enbonito vlokken) maken in plaats van doenjang (Koreaanse gefermenteerde sojabonenpasta). Houd hiervoor de site van Sanne zeker in de gaten!

Dit heb je nodig voor 4 personen:
1 ui, fingehakt
2 tenen knoflook
een halve rode chili peper, fijngehakt (weglaten als dat te pittig is)
1 theelepel fijngehakte gember
2 eetlepels doenjang
300 gram kimchi, grof gehakt en bewaar het vocht (gebruik meer/minder kimchi afhankelijk van pittigheid)
200 milliliter vis- of groentebouillon
800 mililiter water
200 gram tofu, in blokjes gesneden
3 bosuitjes, in dunne ringetjes gesneden
300 gram udon noedels
Een paar druppels sesamolie
Wat sesamzaadje voor garnering
Optioneel: gedroogd zeerwier voor garnering, in reepjes
Indien gewenst: sojasaus om de soep verder op smaak te brengen

En zo maak je de kimchi en udon noedel soep
1. Zet een grote pan op het vuur met een scheut zonnebloem olie. Voeg de ui en knoflook toe en bak zacht en glazig- niet bruin. Voe na twee minuten de gember en chilipeper toe. Schep om en bak een minuut. Voeg de kimchi toe en schep alles goed om. Giet de bouillon erbij.

2. Roer de doenjang los met een paar eetlepels warm water en roer door de kimchi. Voeg 800 mililiter water toe en breng aan de kook. Wanneer het kook draai je het vuur lager en laat je alles 5 minuten zacht doorkoken met de deksel op de pan.

3. Proef hoe de soep smaakt. Voeg indien nodig wat sojasaus toe. Indien je de soep te zout vindt smaken voeg je extra water toe. Haal dan de udon noedels uit de verpakking en roer door de soep. Na twee minuten voeg de de blokjes tofu toe. Laat alles nog een minuut zachtjes doorkoken. Check of je noedels gaar zijn. Zo niet, laat dan nog zachtjes doorkoken.

4. Schep de soep met de noedels in diepe borden of kommen. Besprenkel met sesamolie en bestrooi met sesamzaad. Voeg wat gehakte bosuitjes toe en maak af met wat gedroogde zeewierreepjes bovenop.
untitled-534
3. Healthy vis taco’s met rainbow slaw
Knallen de kleuren niet van dit gerecht af? Ze doen me denken aan een van de gerechtjes die ik bij Masterchef Australia zag. En oeh, onderstaand recept is een absolute winnaar omdat het a) een fluitje van een cent is om te maken, b) bijzonder smaakvol is doordat de vis wordt gebakken met wat specerijen, de rainbow slaw fris en knapperig is en de avocado-yoghurtsaus zacht en creamy qua structuur, maar ook een frisse en pittige kick heeft, en c) een rijtje vis taco’s er super feestelijk uitziet en daarom zeer geschikt is voor allerlei gasten die je zo maar over de vloer zou kunnen krijgen- het uiterlijk van deze vis taco’s heeft een hoog “oeh en aah”-gehalte. Wat ook mooi meegenomen is, is dat deze vis taco’s licht en gezond zijn omdat ze niet bomvol vlees en bonen zitten en ook niet met klodders zure room geserveerd (en gegeten) hoeven te worden.

Noot van Dagmar: ik zei toch dat Sanne zo ontzettend leuk schrijft? Niets teveel gezegd, toch? Ik. wil. dit. nu. eten.  icon-smile-o

Dit heb je nodig voor 8 kleine vis taco’s (voor 2-4 personen, of als hapje voor 8 personen)
8 kleine tortilla’s
halve avocado
Voor de avocado-yoghurtsaus:
Halve avocado
Half teentje knoflook, fijngehakt
1 eetlepel gehakte korianderblaadjes
1 jalepeño pepertje (laat weg wanneer je niet van pittig eten houdt)
Sap van een halve limoen
Zout en peper
5 flinke eetlepels halfvolle of volle yoghurt

Voor de vis:
300 gram stevige witvis filet (zoals kabeljauw, tilapia of snapper)
1 eetlepel bloem
1 theelepel gedroogde oregano
1 afgestreken theelepel knoflookpoeder
1 afgestreken theelepel komijn
Een halve theelepel chilipoeder
1 eetlepel gerookte paprikapoeder
snuf zout
1 flinke theelepel versgemalen peper

Voor de rainbow slaw:
150 gram rode kool, geraspt of in dunne reepjes gesneden
85 gram wortel, geraspt
1 bosuitje, in kleine ringetjes gesneden
2 eetlepels gehakte korianderblaadjes, en wat extra voor garnering
1 eetlepel limoensap
Zout en peper
1 eetlepel olie

En zo maak je deze healthy vis taco’s met rainbow slaw:
1. Maak de avocado-yoghurtsaus door alle ingrediënten in een keukenmachine of blender te pureren tot een gladde saus. Breng op smaak met extra zout, peper en limoensap en voeg indien de saus te heet is wat extra yoghurt toe. Dek af en zet in de koelkast.

2. Maak de rainbow slaw. Meng de kool, wortel en bosui. Voeg olie toe en breng op smaak met zout en peper en limoensap. Kneed de groenten een beetje. Wacht nog even met het toevoegen van de koriander. Zet de rainbow slaw apart tot gebruik.

3. Zet een koekenpan op het vuur en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Bestrooi de visfilets met zout en peper. Pak een grote kom of bak voeg daar de bloem, kruiden, specerijen, zout en peper aan toe. Roer de ingrediënten goed door elkaar. Bedek de vis met het gekruide bloemmengsel.

4. Wanneer de olie heet is, klop je de overtollige bloem van de vis en bak je de filets in 2-3 minuten aan elke kant gaar. Verwarm ondertussen je tortilla’s in een droge pan of magnetron. Wanneer de vis gaar is en een mooi bruin kruidenkorstje heeft draai je het vuur uit. Leg de filets op een snijplank, laat iets afkoelen en trek de vis met twee vorken uit elkaar, zodat je grote ‘ flaky’ stukken krijgt.

5. Bouw de taco’s! Roer de koriander door de rainbow slaw. Snijd de andere helft van de avocado in partjes. Pak een tortilla en leg ‘m in je handpalm. Vouw je hand een beetje dicht zodat de tortilla zich tot een schelp vormt die gevuld kan worden. Vul de tortilla eerst met een handje rainbow slaw en leg daarop een paar stukken vis. Leg er één of twee stukken avocado op en leg de taco op een groot bord of plank. Om te voorkomen dat je taco weer helemaal open gaat zet je de volgende tortilla tegen één kant de eerste volle taco aan. Wanneer je die gevuld hebt leg je daar weer een tortilla tegen aan. Op deze manier blijven de taco’s gevouwen staan- alleen de twee buitenste taco’s zijn half open (zie foto). Wanneer je al je taco’s hebt samengesteld besprenkel je ze royaal met de avocado-yoghurt saus en bestrooi je ze nog met wat extra blaadjes koriander.

6. Kijk even naar het kleurrijke geheel en eet het dan meteen op.

Meer weten over Sesu Chops?
Dit waren mijn favoriete 3 recepten van Sesu Chops. Ben je net zo enthousiast over deze recepten als ik? Neem zeker een kijkje op de website van Sanne. Je kan haar ook vinden op sociale media.

Website Sesu Chops: www.sesuchops.nl 
Facebook: www.facebook.com/sesuchops
Instagram: www.instagram.com/sesu_chops/
Twitter: twitter.com/SesuChops
Pinterest: www.pinterest.com/sesuchops/

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!
untitled-166

 

 

 

Foto’s: Sesu Chops
Recepten: Sesu Chops

One Response to Mijn 3 favoriete recepten van Sesu Chops

  1. Sesu schreef:

    Heel leuk artikel! Dankjewel ☺️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk