Dit is een simpel recept voor makkelijke Indonesische rendang: een heerlijke aromatische stoofschotel. Je maakt de rendang door stukjes rundvlees te garen in een saus van ketjap medja, kokosmelk, sambal badjak, pindakaas en water. Omdat ik dol ben op citroengras, doe ik dit er ook nog bij. Heerlijk! Na 2.5 uur zachtjes pruttelen kun je aan tafel: je zelfgemaaktee zoet-pittige Indonesische rendang is klaar! Woohoo! Combineer deze makkelijke Indonesische rendang bijvoorbeeld met basmati rijst, kroepoek en atjar en je Indonesisch maaltje is compleet.

Dit heb je nodig voor 4 personen
1 kg runderpoulet (in stukjes van 2-3 cm gesneden stoofvlees)
2 stengels citroengras (gehalveerd)
110 ml ketjap medja (deze dikke zoete ketjap medja gebruikte ik, gebruik geen conimex: veel te zout vind ik persoonlijk)
4 theelepels sambal badjak
4 flinke eetlepels pindakaas
250 ml kokosmelk
250 ml water

Zo maak je de rendang
1. Roer de ketjap medja, pindakaas, sambal badjak, kokosmelk en water door elkaar met een garde in een braadpan met een dikke bodem. Doe het citroengras erbij. Breng aan de kook. Doe het vlees erbij. Breng zachtjes aan de kook en gaar het rundvlees zo’n 2.5 uur. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Doe zo nodig wat water erbij.

2. Verwijder het citroengras op het einde van de kooktijd. Je rendang is nu klaar.

Serveertips: lekker met gebakken zoete aardappels of basmatirijst. Andere lekkere bijgerechtjes: gebakken uitjes, cassave kroepoek, augurk en atjar. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk