Ben je nog op zoek naar een lekkere vegetarische maaltijdsalade? Zoek niet verder. Deze maaltijdsalade met zoete aardappel en feta is weer eens wat anders. De basis is veldsla, met daarbij licht zilte feta, gegrilde courgette, in de oven gebakken zoete aardappel, zoet-zure zongedroogde tomaatjes en geroosterde pijnboompitjes. Qua dressing kun je allerlei kanten op. Je kan bijvoorbeeld wat olie uit het potje zongedroogde tomaatjes gebruiken of bijvoorbeeld wat donkere balsamico crème. Heb je al zin in deze maaltijdsalade met zoete aardappel en feta? Lees dan snel verder hoe je hem maakt.
untitled-257
Mmm… lekker hoor deze vegetarische maaltijdsalade met zoete aardappel en feta.

Dit heb je nodig voor 1 persoon
1 zoete aardappel van ongeveer 220 gram (geschild en in blokjes van ongeveer 1 cm gesneden)
1 courgette
olijfolie
1/2 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel gedroogde oregano
wat (zee)zout
75 gram veldsla (of andere sla naar keuze)
50 gram feta (in stukjes)
zongedroogde tomaatjes op olie
1 eetlepel geroosterde pijnboompitjes

Verder heb je 1 vel bakpapier nodig.

En zo maak je deze lekkere maaltijdsalade met zoete aardappel en feta
1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrische oven). Schep de zoete aardappelblokjes om in ongeveer 1 eetlepel olijfolie en bestrooi ze met wat zeezout. Bak de zoete aardappel in ongeveer een half uurtje gaar op een velletje bakpapier.

2. Ondertussen kun je aan de slag met het grillen van de courgette.

3. Verdeel alle ingrediënten op een bord en gebruik eventueel wat olie uit de pot zongedroogde tomaatjes als dressing. Of bijvoorbeeld balsamico crème.

untitled-207
Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze Japanse biefstuksalade met romige sesamdressing misschien ook wat voor je. Of neem eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten en inspiratie. 

 Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk