• Categorie: Vis
  • Gepubliceerd op: mei 14, 2017
  • Geschreven door:

Deze maaltijdsalade met zalm, spek en mosterddressing is een makkelijk, snel en lekker hoofdgerecht. Toen ik laatst een sandwich met tomaat, bacon en mosterddressing at vond ik dit een superlekkere combinatie. Zo kwam ik op het idee om hier een lekkere salade op te baseren. Met wat warm gerookte zalmsnippers, pijnboompitten en een romige mosterddressing op basis van yoghurt mayonaise maak je binnen een handomdraai deze heerlijke maaltijdsalade.  
Maaltijdsalade met zalm, spek en mosterddressing
Maaltijdsalade met zalm, spek en mosterddressing
Deze maaltijdsalade met zalm, spek en romige mosterddressing staat binnen een handomdraai op tafel en is superlekker. Er komt geen fornuis aan te pas bij dit recept dus je hebt ook weinig afwas. Een ideaal gerecht voor op drukke  en warme dagen als je geen zin of tijd hebt om lang in de keuken te staan. 

Dit heb je nodig voor de maaltijdsalade met zalm, spek en mosterddressing
(hoofdgerecht voor 1 persoon)
100 gram gemengde sla
100 gram cherry tomaatjes (gehalveerd)
85 gram warm gerookte zalm snippers
35 gram uitgebakken ontbijtspek (in grove stukken)
1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
Voor de dressing: 3 eetlepels yoghurt mayonaise, 2 theelepels milde mosterd, een scheutje water en peper en zout

Zo maak je de maaltijdsalade met zalm, spek en mosterddressing
1. Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen tot je een dunne dressing hebt. Kruid naar smaak met peper en zout.

2. Schep de sla door de romige mosterddressing. Combineer met de rest van je ingrediënten en je maaltijdsalade is al klaar! Serveer meteen met brood.

Maaltijdsalade met zalm, spek en mosterddressing

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk