Maaltijdsalade met kip, spekjes en truffel

29 augustus 2016Dagmar

Deze maaltijdsalade met kip, spekjes en truffel zette ik na een drukke werkdag binnen een handomdraai tafel. Bak wat kip, spekjes en serveer deze met wat frisse sla die je op smaak brengt met romige truffeldressing en wat peper en zout. Simpel, makkelijk maar erg lekker! Klaar binnen een kwartiertje.

Maaltijdsalade met kip, spekjes en truffel

Dit heb je nodig voor de maaltijdsalade met kip, spekjes en truffel (hoofdgerecht voor 2 personen)
150 gram botersla
125 gram kipfilet (in stukjes gesneden)
100 gram gerookte spekreepjes
180 gram cherry tomaatjes
truffeldressing (ik gebruikte die van Jean Baton)
1 eetlepel olijfolie
peper en zout

Zo maak je de maaltijdsalade met kip, spekjes en truffel
1. Bak de kip stukjes en spekjes gaar in 1 eetlepel olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.Kruid met peper en zout.

2. Breng de sla op smaak met de truffeldressing, peper en zout.

3. Halveer de cherry tomaatjes. Combineer alle ingredienten tot een heerlijke salade en je kunt lekker smullen.Eet er een lekkere Italiaanse bol bij en een glaasje wijn. Nomnomom!

Lijkt dit je een lekker en snel recept? Dan zijn deze Griekse hamburgers met feta misschien ook wat voor jou. Wil je zelf aan de slag met het maken van hummus. Lees hier hoe eenvoudig en lekker dat is! Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
De truffel dressing zat in een speciale box van Jean Baton die ik in ontvangst mocht nemen. Ik bedacht er dit lekkere recept mee.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht