Maaltijdsalade met geroosterde pompoen en geitenkaas

20 september 2019Dagmar
Blog post

Stel je eens voor. Zoete gekarameliseerde pompoen met zachte frisse geitenkaas. Verder vlezige gebakken paddenstoelen met knoflook, tijm en peterselie. Quinoa. En voor wat crunch en het benadrukken van de notige smaak en zoete smaak van de pompoen wat geroosterde hazelnoten. Tenslotte maakt de honing-balsamico dressing met mosterd dit herfstig feestje compleet. Kortom: deze. maaltijdsalade. wil. je. Beloofd.

Door pompoen te roosteren in de oven wordt hij heerlijk zoet. De gekarameliseerde pompoen is een heerlijke smaakcombi met de overige ingrediënten voor deze herfstige maaltijdsalade! De dressing maakte ik door stroperige balsamico aceto te mengen met lekkere honing en wat milde mosterd. Heerlijk! Ik had nog wat honing van Bee Happy Honey die ik cadeau kreeg tijdens het leuke foodbloggersevent afgelopen mei van Astrid van Bonapetit. Smullen dit!
Hellooooh Herfst! Zin om deze lekkere maaltijdsalade met geroosterde pompoen en geitenkaas te maken? Lees dan snel verder!

Ingrediënten voor maaltijdsalade met geroosterde pompoen en geitenkaas
(hoofdgerecht voor 1 persoon)

1 halve flespompoen (geschild, pitten en draden verwijderd, in schijven van ongeveer 2 cm dik gesneden)
75 gram zachte geitenkaas
peper en zout
125 gram gemengde paddenstoelen (bijv. shiitakes en oesterzwammen)
1 teentje knoflook
olijfolie en eventueel walnootolie
vloeibare bakboter
wat gedroogde peterselie en tijm
50 gram gekookte (drie kleuren) quinoa
2 flinke handjes sla (bijvoorbeeld Romaine)
1 a 2 eetlepels geroosterde hazelnoten (grof gehakt)

voor de dressing
2 eetlepels balsamico aceto + 2 eetlepels honing + 2 kleine theelepels milde mosterd (meer/minder naar smaak)

eventueel wat eetbare bloemen om te garneren

Maaltijdsalade met geroosterde pompoen en geitenkaas recept
1.
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrische oven). Wentel de pompoenschijven door 1 eetlepel walnootolie of olijfolie gekruid met peper en zout. Rooster de pompoen ongeveer 50 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat. Draai de pompoen halverwege om. Je wil graag de pompoen mooi gekarameliseerd zoals op de foto, dan is hij het allerlekkerst!

2. Snijd grote paddenstoelen in kleinere stukken en bak ze goudbruin in wat vloeibare bakboter met wat olijfolie, het geperste teentje knoflook en de peterselie plus tijm.

Verdeel de sla over een kom of groot bord. Verdeel de paddenstoelen met quinoa en de geroosterde pompoen over de sla. Verkruimel de geitenkaas in grove stukken en verdeel over het bord samen met de dressing. Nog de gehakte hazelnoten toevoegen en je maaltijdsalade met geroosterde pompoen met geitenkaas is klaar om van te smullen!

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
NB: de honing kreeg ik cadeau en besloot ik om te gebruiken in dit recept. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht