Maak je eigen Koreaanse Surf & Turf street food burger met Lidl!

15 augustus 2019Dagmar
Blog post

Woohoo, het is zomer! De leukste en lekkerste tijd om zelf aan de slag te gaan met het maken van een foodfestival waardige burger! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze watertandende lekkere Koreaanse surf & turf burger? Een zelfgemaakte gegrilde hamburger van biologisch rundvlees op smaak gebracht met o.a. een Korean Style BBQ Marinade. Erop een plak gegrilde ananas, gesmolten cheddar, zoetzure augurk en een heerlijke sriracha-limoen mayonaise. De burger wordt afgetopt met een paar grote sappige gebakken garnalen en geserveerd op een zwart broodje. Zien deze burgers er niet lekker en kleurrijk uit? En hoe leuk zijn die zwarte hamburgerbroodjes? En als ik je nu eens vertel dat alle ingrediënten die ik heb gebruikt voor deze lekker burger verkrijgbaar zijn bij Lidl? Dus kleed je tuin maar gezellig aan en nodig al je vrienden uit, want het foodfestival feestje is dit jaar gewoon bij jou thuis!

Deze week is de Lidl Street Food themaweek van start gegaan! Je kunt deze week bij Lidl dan ook allerlei leuks en lekkers krijgen waarmee je je eigen Street Food feestje thuis bouwt. Op de foto zie je bijvoorbeeld de Koreaanse Surf & Turf burgers op waanzinnige zwarte hamdburgerbroodjes. Verder zie je op de foto Asian Style Sweet Potato fries en een Aziatische Coleslaw.
Wat ik ook elke keer weer erg fijn vind aan boodschappen doen bij Lidl is de mooie kwaliteit groente en fruit. En dat voor een erg fijne prijs-kwaliteit verhouding. Lidl heeft natuurlijk niet voor niets al vaker hier prijzen voor in de wacht gesleept. Ik word altijd blij van zo’n mooie groente en fruit, I love it!
Ziet deze Koreaanse Surf & Turf burger er niet waanzinnig lekker en cool uit op dat zwarte broodje? Een Surf & Turf burger is een combinatie van vlees met iets uit de zee, bijvoorbeeld garnalen zoals in dit geval. De combinatie van zelfgemaakte sriracha-limoen mayonaise, zoetzure augurk, gegrild biologisch rundergehakt, gegrilde verse ananas, gesmolten cheddar, in BBQ boter gebakken sappige garnalen en frisse sla is een TOP-combinatie. Deze zwarte broodjes zijn speciaal verkrijgbaar bij Lidl tijdens de Street Food themaweek. Toen me werd gevraagd of ik het leuk zou vinden om een recept speciaal voor deze superleuke themaweek te bedenken kreeg ik al heel snel het idee voor deze coole burger!
De basis voor de Koreaanse Surf & Turf burger is biologisch rundergehakt dat ik verder op smaak bracht met rode peper, ei, gebakken uitjes, zout en de lekkere Korean Style BBQ marinade. Die laatste is net zoals de zwarte hamburgerbroodjes speciaal verkrijgbaar tijdens de Lidl Street Food themaweek. Tip: er is ook een lekkere ananas saus verkrijgbaar tijdens de Lidl Street Food week. Die is zo al lekker, maar je zou er met toevoeging van wat ketchup een superleuke en lekkere ananasketchup van kunnen maken. Hoe leuk is dat?
Ik besloot de Koreaanse burger af te toppen met een paar sappige gebakken garnalen en mijn keuze viel op deze tijgergarnalen uit het vriesvak van Lidl. Ik bakte de garnalen in de heerlijke BBQ boter. Supersimpel, maar man wat lekker! Check de volgende foto maar eens!
En dit was het lekkere resultaat. Alleen van deze garnalen gebakken in de BBQ boter van Lidl zou ik zo een hele batch op kunnen…
Als bijgerechtje maakte ik o.a. deze Asian Style Sweet potato fries met zelfgemaakte sriracha-limoen mayonaise. Verder nog afgetopt met spicy rode peper, fijngesneden bosui en frisse verse munt. Helemaal in Aziatische sferen en erg lekker! In het koelvak van Lidl vond ik de voorgesneden zoete aardappelfrites in de schil. Handig! Ik vind zoete aardappel frites zó lekker, jij ook? Dit lekker bijgerechtje is een goede combi met de burgers, maar ik heb nog een lekker bijgerecht voor je!
Het andere bijgerechtje dat ik maakte was deze Aziatische coleslaw. Met verschillende soorten groente en afgetopt met fijngesneden bosui, rode peper en (biologische) verse munt. Leuk dat dit allemaal verkrijgbaar is bij Lidl! Zo verrast Lidl me telkens weer met zo’n mooie ingrediënten en lekkere verrassingen tijdens de themaweken! De Street Food themaproducten zijn vanaf 15 augustus verkrijgbaar bij alle Lidl winkels. Sla snel je slag, want voor deze actie geldt op=op!
De zwarte kleur van de broodjes is van natuurlijke oorsprong, namelijk koolstof. Terug naar de Koreaanse Surf & Turf burgers! Benieuwd hoe je ze maakt? Lees dan snel verder!

Ingrediënten voor Koreaanse surf & turf burgers
(voor 4 royale hamburgers/ voor 4 personen)

500 gram biologisch rundergehakt
4 zwarte hamburgerbroodjes
2 eetlepels Korean Style BBQ Marinade
1 eierdooier
ongeveer 1/4 fijngesneden rode peper (meer/minder naar smaak)
4 eetlepels gebakken uitjes
olijfolie
BBQ boter
satéprikkers
zout

Toppings
4 plakjes cheddar
4 plakken vers gesneden ananas
12 rauwe ongepelde tijgergarnalen zonder kop (diepvries, ontdooid)
12 plakken augurk
wat gemengde sla naar keuze

Voor de sriracha-limoen mayonaise
(voor ongeveer 175 ml, ruim voldoende voor dit recept)
175 gram mayonaise of halfvolle fritessaus
1.5 eetlepel sriracha saus (meer/minder naar smaak)
sap van 1 limoen
evt. wat zoetstof naar wens

Koreaanse surf & turf burgers recept
1. Strijk de ananasschijven in met wat olijfolie. Grill de ananas in een hete grillpan of op de BBQ en houd warm in wat aluminiumfolie. Meng alle ingrediënten voor de sriracha-limoen mayonaise en bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Toast of grill eventueel de opengesneden hamburgerbroodjes (is extra lekker vind ik!).

2. Meng het gehakt met de Korean Style BBQ Marinade, eierdooier, gebakken uitjes en rode peper. Kruid met zout. Draai 4 gehaktballen van het gehakt en druk deze voorzichtig plat tot burgers. Gebruik eventueel een hamburgerpers als je die hebt. Vet de Koreaanse hamburgers licht in met wat olijfolie en grill ze in een hete grillpan of op de BBQ. Laat ze ongeveer 5 minuten rusten op een rooster. Leg er alvast een plak cheddar op zodat deze mooi smelt. Bak terwijl de hamburgers rusten de garnalen.

3. Pel de garnalen, maak ze zo nodig schoon en dep ze droog. Bak de garnalen in wat BBQ boter totdat ze helemaal roze kleuren. Houd ze warm in wat aluminiumfolie.

Tijd om je homemade foodfestival burgers te gaan samenstellen!
Bestrijk de onderste helft van het hamburgerbroodje met 1 eetlepel sriracha. Beleg achtereenvolgens de broodjes met de plakken augurk, de hamburgers met cheddar, de gegrilde ananas, gebakken garnalen en top af met wat sla. Druk de bovenste helft van het hamburgerbroodje er op en steek er een satéprikker in om alles op zijn plek te houden. Serveer de hamburgers meteen. Toegegeven: ze zijn niet eenvoudig te eten, maar wedden dat je daar niet meer over nadenkt na je eerste hap?

Tip
Je zou ook alle ingrediënten los op een grote schaal serveren zodat iedereen zijn eigen custom made burger kan samenstellen. Ook hartstikke leuk!

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar


Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
Dit lekkere recept kwam tot stand in samenwerking met Lidl. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht