Limoncello ijs

24 juli 2017Dagmar

Met dit makkelijk recept maak je in een handomdraai heerlijk romig limoncello ijs zonder ijsmachine met maar 4 ingrediënten! Sinds ik heb ontdekt hoe makkelijk en lekker het is om ijs te maken op basis van gecondenseerde melk ben ik hiermee volop aan het experimenteren. Zo kwam ik op het idee om limoncello ijs te maken. Het resultaat: zacht, romig ijs met citroen en limoncello. Mmm!

Limoncello ijs
Limoncello ijs
Met dit makkelijk recept maak je in een handomdraai lekker limoncello ijs met een subtiele limoncello smaak. Natuurlijk kun je ook wat meer limoncello toevoegen. Proef tot het naar je zin smaakt.  Leuk, mooi en lekker om dit ijs in hoge glazen te serveren zoals op de foto. De textuur is niet helemaal hetzelfde als gewoon ijs, maar zeker niet minder lekker!

Ingrediënten voor het limoncello ijs
ongeveer 6 eetlepels limoncello
2 citroenen
500 ml slagroom
397 gram (1 blikje) gecondenseerde melk

Limoncello ijs recept
Verwarm de gecondenseerde melk met zo dun mogelijk geschilde citroenschillen (het wit smaakt namelijk bitter) en het sap van de citroenen. Verwarm onder voortdurend roeren tot de damp ervan af slaat. Zet dan van het vuur en laat afgedekt een uurtje staan. Zo trekken de smaken op elkaar in. Zeef en vang de saus op (de schillen gooi je weg). Mix 500 ml slagroom lobbig. Doe de gecondenseerde melk-citroen saus er in gedeeltes en onder voortdurend roeren bij. Voeg ongeveer 6 eetlepels limoncello (meer/minder naar smaak) toe en meng tot een egaal mengsel. Schenk in een afsluitbare bewaardoos en zet een nachtje in de vriezer.

Tip: het ijs doet er wat langer over om goed te kunnen scheppen. Houd hier zeker zo’n 20 minuten buiten de vriezer voor aan.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!
Lijkt dit je een lekker recept? Kijk dan ook eens naar dit chocolade koffie ijs. Njammm!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

1 Reacties

  • Betty

    28 september 2018 at 3:03 pm

    Ga de heerlijke sorbet maken lijkt me zalig !!!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht