Limburgs zuurvlees: Limburgser kan bijna niet met deze heerlijke zoet-zure stoofschotel met rundvlees. Lekker met frietjes, appelmoes en mayonaise.Een Limburgse stoverij die zoet-zuur smaakt dankzij de marinade in azijn en daarna verder op smaak wordt gebracht met onder andere peperkoek en appelstroop. 

icon-clock-o 24 uur marineren, vervolgens 2.5-3 uur zachtjes koken.

Ingrediënten voor ongeveer 7 personen
1.5 kilo runder- of paardenpoulet
900 ml water
700 ml azijn
800 gram uien, in grove stukken
6 laurierblaadjes
4 kruidnagels
peper en zout
450 gram appelstroop
200 gram peperkoek
1 theelepel koekkruiden

untitled-111
 Het zuurvlees in wording staat klaar om een dagje in de koelkast te marineren. 

En zo maak je dit Limburgs zuurvlees
1. Doe het vlees met het water en de azijn in een grote braadketel. Voeg de in grove stukken gesneden ui, laurerblaadjes en kruidnagels toe. Het mengsel moet net onder staan. Zet de pan met deksel een dagje in de koelkast.

2. Breng het mengsel de volgende dag langzaam aan de kook. Je kan hiervoor de braadketel gebruiken waarin het vlees 24 uur heeft gemarineerd. Als het vleesmengsel kookt, verlaag je de hitte zodanig dat het zachtjes kookt.Laat dit zo’n 2.5 uur zachtjes koken of totdat het vlees uit elkaar begint te vallen. Schep regelmatig schuim af.

3. Voeg de stroop, verkruimelde peperkoek, peper/zout en koekruiden toe. Meng alles goed. Nu zul je zien dat de stoverij er uit begint te zien als zuurvlees. Door de peperkoek bindt je het mengsel. Proef of de smaken zo naar je wens zijn. Als je van wat zoeter zuurvlees houdt, dan voeg je naar smaak nog wat stroop toe.

zuurvlees1
Zuurvlees: een ouderwets lekker Limburgs streekgerecht. Leuk om te serveren in eenpersoons stoofpannetjes.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is dit stoofpotje met pruimen misschien ook wat voor jou? Of wat dacht je van zelfgemaakte appelmoes?

Wil je geen update van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk