Lichte geroosterde knoflooksaus

9 juni 2019Dagmar
Blog post

Met dit receptje maak je een lekkere lichte geroosterde knoflooksaus. Als je net zoals ik dol bent op knoflooksaus maar graag bewust geniet dan is dit knoflooksaus recept iets voor jou. 


Zelf knoflooksaus maken? Heel makkelijk en lekker met dit recept. Rauwe knoflook kan nogal scherp smaken maar door de knoflook een uurtje te roosteren in de oven wordt hij lekker zacht en wat zoeter.

Lichte geroosterde knoflooksaus
Je kunt de knoflooksaus natuurlijk combineren met je favoriete recept maar je kan hem ook heerlijk combineren met gerookte zalm, toast en dille. 

Ingrediënten voor lichte geroosterde knoflooksaus
(voor 1 potje)
150 gram volle dikke milde yoghurt
4 eetlepels yoghurt mayonaise
1 bol knoflook
een beetje olijfolie
een beetje stevia poeder

Lichte geroosterde knoflooksaus recept
1. Verwarm de oven voor op 160 graden (electrische oven). Snijd een klein beetje van de bovenkant van de bol knoflook. Bestrijk de opengesneden bol knoflook met een beetje olijfolie. Rooster de knoflook ongeveer een uurtje in de oven en laat hem daarna een beetje afkoelen.

2. Knijp de geroosterde knoflook uit hun velletje en pureer ze met de yoghurt. Breng op smaak met de yoghurt mayonaise en een beetje stevia poeder.

Bewaar de zelfgemaakte knoflooksaus afgedekt in de koelkast tot gebruik,

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht