Licht pikante tonijnsalade

17 mei 2019Dagmar
Blog post

Deze licht pikante tonijnsalade is lekker op bijvoorbeeld toastjes, crackers maar ook als een club sandwich met zoetzure augurk en sla. Deze tonijnsalade is makkelijk om te maken met maar 4 ingrediënten (halvanaise, yoghurt, tonijn op water en sambal badjak). Hij is wat lichter door het gebruik van tonijn op water, halvanaise en yoghurt en tegelijkertijd zacht, romig en een beetje pikant. Een erg lekkere homemade tonijnsalade, leuk om mee te lunchen, brunchen maar ook als borrelhapje op een toastje.

Licht pikante tonijnsalade
Deze licht pikante tonijnsalade kun je lekker bij de borrel serveren. Superlekker op een toastje!

Licht pikante tonijnsalade
Maar je kan bijvoorbeeld ook een lekkere club sandwich met deze licht pittige tonijnsalade bouwen. Nog lekkerder met sla en blokjes zoetzure augurk. 

Ingrediënten voor licht pikante tonijnsalade
1 blikje (skipjack) tonijn op water (160 gram, uitlekgewicht 112 gram)
2 eetlepels halvanaise + 2 eetlepels neutrale yoghurt
1/2 theelepel sambal badjak (meer/minder naar smaak)

Licht pikante tonijnsalade recept
Laat de tonijn uitlekken in een zeefje. Druk met vork of lepel overtollig vocht uit de tonijn. Meng alle ingrediënten en je zelfgemaakte tonijnsalade is al klaar. Kruid evt. naar smaak met zout.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk! Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht