Lekkere curry met garnalen

15 februari 2019Dagmar
Blog post

Ben jij ook zo dol op curry’s? Met dit recept maak je een lekkere curry met garnalen! Toen ik op een doordeweekse avond moe thuiskwam en iets snels, voedzaams en lekkers wilde eten maakte ik deze simpele curry. Lekker romig door de kokosmelk, een tikje (maar niet te) pittig, met lekker veel groente en van die lekkere grote garnalen. Heerlijk! Lees snel verder hoe je hem maakt!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is untitled-19.jpg
Lekkere curry met garnalen

Ingrediënten voor lekkere curry met garnalen
(hoofdgerecht voor 2 personen)
200 gram grote rauwe gepelde en schoongemaakte garnalen
200 gram (zilvervlies)rijst naar keuze
300 ml kokosmelk (light)
1 rode paprika
1 prei
1 kleine ui
95 gram rode curry pasta
1 theelepel gemalen gember
1/2 theelepel trassi
limoensap en vissaus naar smaak
olie

eventueel om te garneren zoals op de foto: verse koriander (of munt), limoen, geroosterde sesamzaadjes (of furikake) en watermeloen radijs

Lekkere curry met garnalen recept
1. Snipper de ui en snijd de paprika in reepjes. Halveer de prei en snijd hem in stukjes. Spoel af en laat uitlekken in een vergiet. Gaar de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd hem tot gebruik warm.

2. Bak de groente in wat olie tot ze zacht zijn of stoom ze 1 minuut. Haal uit de pan of wok.

3. Verhit opnieuw wat olie en bak de ui glazig met de rode curry pasta, gember en trassi. Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Zet het vuur wat lager en breng naar wens op smaak met wat limoensap en vissaus. Doe de groente en garnalen erbij. Verwarm de garnalen mee tot ze helemaal roze zijn gekleurd. Zorgt dat de kokosmelk tegen de kook aan zit maar niet kookt. Anders worden de garnalen stuiterballetjes.

Garneer de curry eventueel en serveer hem met de rijst.

Geniet ervan, Dagmar

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht