• Categorie: Vis
  • Gepubliceerd op: januari 6, 2015
  • Geschreven door:

Dol ben ik op lasagna. Naast mijn favoriete lasagna bolognese met biologisch gehakt maak ik ook graag deze variant met zalm, mozzarella en crème fraîche. Met dit makkelijk recept maak je een heerlijke lasagne met vis! Een superlekker Italiaans hoofdgerecht voor 4 personen.

Lasagna met zalm, mozzarella en creme fraiche
Lasagna met zalm mozzarella en crème fraîche: een superlekkere lasagne met vis!

Dit heb je nodig voor de lasagna met zalm
(hoofdgerecht voor 4 personen)

400 gram zalmfilet, zonder vel
400 ml melk
ongeveer 10 grote verse lasagnabladen
1 grote beker créme fraîche (200 gram)
2 bollen mozzarella, in dunne schijven
100 gram geraspte Parmezaanse kaas, liefst van een stuk + extra voor erbij te serveren
1 pakje Heinz tomatenfritto
versgemalen peper en zout

Zo maak de lasagna met zalm
1. Verwarm de oven voor op 250 graden (electrische oven).

2.Breng de melk met de zalm zachtjes tegen het kookpunt aan. Pocheer de zalm zo enkele minuten tot hij gaar is. Haal de zalm uit de melk en houd 4 eetlepels van de melk achter. Gooi de rest van de melk weg.

3. Leg de zalm in een kom. Trek de zalm los met twee vorken. Roer de tomatenfritto en de 4 eetlepels melk eronder. Kruid naar smaak met wat versgemalen peper en zout.

4. Stel de lasagna samen in een grote ovenschaal. Begin met een laagje zalm-tomatensaus. Leg daarop 2 lasagnabladen. Schep op elk blad 2 puddinglepels crème fraîche en 2 eetlepels saus. Leg daarop per lasagneblad 2 schijfjes mozzarella. Leg hier weer lasagnabladen op (druk deze een beetje aan zodat de ingrediënten mooi verdelen) en herhaal deze werkwijze. Eindig met een laag saus. Strooi de Parmezaanse kaas erover, leg een vel aluminiumfolie losjes over de ovenschalen en zet de schalen vervolgens gedurende een half uur in de oven. Na een half uur haal je de folie eraf en laat je de lasagna nog zo’n 15 minuten goudbruin gratineren. Daarna uit de oven halen en zo’n 10 minuten laten rusten. En dan eindelijk opeten..mmmm…!

Garneren kun je met wat  vers geraspte verse Parmezaanse kaas en wat verse basilicum of oregano. Lekker met een Chardonnay en een rauwe spinaziesalade met vinaigrette.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze lasagna bolognese misschien ook wat voor je. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk